«Karlsøy Prestgaard» på Blå

På 1970-tallet flyttet en gjeng naturbarn til Karlsøya i Troms for å skape en bedre verden. Nå inntar de endelig Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Karlsøy, landets mest myteomspunne øysamfunn, fikk «symbolstatus i kampen mot EEC (EU), sentralisering, kapitalisme og det moderne forbrukssamfunnet». Men det stadig hardere miljøet i storbyene fløt ut også her, med sex, dop og rock'n roll. Mangt og meget har endret seg på Karlsøy siden den gang. Men «Karlsøy Prestegaard» holder stand.

Onsdag spiller de på Blå i Oslo.

Bandet har sitt utspring i et kunst- og rock-kollektiv som ble etablert i 1977 på Karlsøy, etter at Stein Olsen kjøpte prestegården på øya. Selve bandet ble til i 1980 - da under navnet «Nordnorsk Rockensemble». I 1982 ga «Karlsøy Prestgaard» ut plata «Dyret 666».

Lover høyt nivå

Med i det legendariske nordnorske rockebandet, er Stein Olsens sønn, Ariel Joshua på bass (også kjent fra bandet «Just Did Doris»), Olsens lillebror, Bjørn Ole Olsen, på keybord og gitar, fiolinkunstner Adam Nordin, og Stein Olsen selv, på gitar, munnspill og hovedvokal.

- Jeg kan love et Karlsøy på høyt nivå, det høyeste nivået vi noen gang har vært. Og vi leverer ganske kraftige meldinger, om kjærlighet, fundamentalisme og autoriteter, forteller Olsen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer