Karneval før slaget

I går var det venstresidas karneval på brusteinen der selveste Christofer Columbus kan ha lekt som barn. I dag og i morgen kan de samme brusteinene bli våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GENOVA (Dagbladet): Hele 20000 krigersk utstyrte carabinieri minnet om hva vi har i vente da radikal ungdom holdt sin første demonstrasjon i forbindelse med helgas G8-møte i Genova i går. Et nytt voldsomt slag mellom ordensmakta og ei stadig mer besluttsom venstreside. En mann som var i ferd med å stenge kiosken sin i går ettermiddag, lot seg imidlertid ikke imponere, og la ingen ting imellom da han sa hva han mente om det som er i vente.

- Dette er som Beirut eller Belfast. Men jeg skjønner ikke hvorfor vi skal få det her, sa han.

Han har mange bysbarn med seg, for ifølge ordfører Giuseppe Pericu har 100000 av byens 600000 innbyggere forlatt byen. I hele sentrum er butikkvinduer spikret igjen, og reklameplakater er klistret over så godt man har kunnet, i håp om at de skal overleve det ventede levenet. Her i Genova ser folk flest på toppmøtet mellom stats- og regjeringssjefene i verdens sju viktigste økonomier, pluss Russland, som historien om en varslet katastrofe.

MEN FOR VEGARD VELLE i Internasjonale Sosialister er toppmøtet så langt fra en varslet katastrofe. Han møter Dagbladet på samlingsstedet for de tilreisende demonstrantene, og konstaterer at bare det voldsomme politioppbudet er en seier for demonstrantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer