Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Karoline - den hardbalne

Karoline Krüger ofret alt i rollen som «Unn den fagre» i Herøyspillet. Etter premieren lørdag skled hun på det våte graset, men med støttebandasje og store smerter kom hun seg gjennom søndagens forestilling i spillet «Kongens Ring».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har vært to ganger på legevakta, og begge gangene har det skjedd mens jeg har vært med på Herøyspillet. Da jeg skulle skremme en lydtekniker i fjor, kakket jeg hodet i en vegg - og ble også sendt til legevakta. Hva blir det neste...? spør en lattermild Karoline Krüger etter helgas smertefulle fall.

Det var etter lørdagens premiere Krüger mistet kontrollen på sine skinnsko fra vikingtida ved Herøy gard på Sunnmøre. Både hun selv og folk rundt Karoline hørte det smalt i låret hennes da hun falt.

Muskelbrist

Med store smerter i høyrelåret ble hovedrolleinnehaveren sendt med ambulanse til legevakta på Eggesbønes. Der ble det konstatert muskelbrist i låret.

Og dermed var gode råd dyre for Herøyspillets 190 aktører. Det ble vurdert å avlyse søndagens to forestillinger, men Krüger beit tenna sammen og gjennomførte de to framvisningene, riktignok uten scener med så altfor mye tøy og bøy.

- Det så mørkt ut en stund, men da jeg fant ut at det gikk fint å stå på foten, la vi litt om på regien - og bestemte oss for å gjennomføre. Og alt gikk så bra, forteller Krüger til Dagbladet.

Tar ferie

Hvor lenge hun må slite med skaden, er foreløpig uklart, men hun har god tid. Etter spillet om vikingen Møre-Karl og hans fiender og elskere, som trakk over 1700 tilskuere til tross for dårlig vær, har hun nå nemlig tatt ferie.

- Jeg vil ikke begynne å jobbe med min nye plate før i august, så jeg har god tid på å komme meg igjen. Uansett må jeg nok gå med støttebandasje og ta det med ro en god stund framover, sier Krüger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!