Festiviteten:

Karpe Diem har kjøpt eiendom. Tar over praktbygg i august

Ble solgt nær prisantydning på 13 millioner kroner.

FESTIVITETEN: Et av Skiens signalbygg heter Festiviteten og er nylig kjøpt opp av rapgruppa Karpe Diem. Foto: Festiviteten
FESTIVITETEN: Et av Skiens signalbygg heter Festiviteten og er nylig kjøpt opp av rapgruppa Karpe Diem. Foto: Festiviteten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nylig informerte lokalavisa Varden om at rapgruppa Karpe Diem har investert i et ærverdig praktbygg i Skien sentrum i Telemark.

Bygget, med et bruttoareal på 2400 kvadratmeter, kalles Festiviteten, og overtagelsen skjer 1. august, forteller tidligere eier Tore Andreassen til Dagbladet.

- Ønsket unge krefter

Foreløpig er kjøpssummen ukjent, men prisantydningen lå på 13 millioner kroner. Eiendomsmekler i Meland & partners, Edin Ljajic, har tidligere uttalt til Varden at de to budene som til slutt konkurrerte om eiendommen lå rundt prisantydning.

Skien kommune kjøpte bygget, som da var i dårlig forfatning, i mars 2013 for 11,5 millioner kroner. I august samme år solgte kommunen Festiviteten videre for 4,2 millioner til Tore og Bjørg Helene Andreassen. Siden har de pusset opp bygget til fordums prakt for rundt fire millioner kroner.

- Vi fikk inn bud som var bedre enn det Karpe Diem har gitt, men vi har pusset det opp for at det skal brukes til kultur. Vi ønsker at unge krefter skal ta over. De forelsket seg i bygget, og med stor scene og alt annet det inneholder, er det perfekt for dem. Det er bare to timer unna Oslo, sier Andreassen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer