Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Karpe diem

Det lukter ikke råtten fisk av den nye Ghostface-skiva.

CD: Ghostface er litt av en luremus. Wu-Tang Clan-legenden har en egen evne til strekke fansens forventninger som en sprettertstrikk: skuffe litt, skuffe litt mer, før han slipper gullskiva, treffer midt i panna og skaper allmenn Ghostface-eufori. Siden den glitrende «The Pretty Toney Album» fra 2004 har han vært med på en middelmådig Theodore Unit-skive og et enda mer middelmådig Trife Da God-samarbeid. Men hva så, når han nå så til de grader leverer varene på sitt femte soloalbum, «Fishscale»?

Sulten Ghostface

Ghostface har mer å fare med enn et godt grep om rimordboka, 12 års bransjeerfaring og gode produsentvenner som MF Doom og J-Dilla og Pete Rock. Mannen har et brennende ønske om å vise rapjyplingene på toppen av Billboard-lista hvor skapet skal stå. Han er sulten han er sint, og som han sier på triumferende og boksekampestetiske «The Champ»: «Revenge is my arts/is crafty darts», før han fortsetter med å disse tullerapperne D4L og hitlåta «Laffy Taffy». Moro.

Oppturer og nedturer

«Fishscale» handler og getto- og gansterlivets oppturer og nedturer. Ghostface\' store styrke er evnen til å snu opp ned på problemstillingene, ombestemme seg underveis i låten og fiske fram uforutsigbare og intrikate rim. Han har barndomstraumer etter en alkoholisert og lystdengende mor på den sobert J-Dilla-produserte «Whip You With A Strap». Men siden livet ikke er noen dans på roser, mener han likevel at barn kan ha godt av litt ris. Kokainparanoiaen river i kroppen på den svingende «Kilo», han fascineres av dissende kvinnerumper på orgelsterke «Jellyfish» og har fått med seg resten av Wu-Tang-rapperne på «9 Milli Bros.». Og hvorfor ikke bruke litt albumtid på å hylle avdøde Ol\' Dirty Bastard med oppfordringen: «Y\'all be nice to the crackheads!»?

Bedre og bedre

Ghostface\' uforutsigbarhet er akkompagnert av produsentenes soulvarme og samplerike retrobeats. Det svinger, det pirrer og det blir bare bedre og bedre for hver gjennomlytting. Så da er det bare å si som Johnny Johnson & The Bandwagon-samplet på det djevelfengende åpningssporet «Shakey Dog»: «Yeah!».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling