«INNTAR OFFERROLLEN»: Karpe Diem fylte Oslo Spektrum tre kvelder på rad i april. Artikkelforfatteren reagerer på at rapduoen ofte tar offerrollen. Foto: NIna Hansen / Dagbladet
«INNTAR OFFERROLLEN»: Karpe Diem fylte Oslo Spektrum tre kvelder på rad i april. Artikkelforfatteren reagerer på at rapduoen ofte tar offerrollen. Foto: NIna Hansen / DagbladetVis mer

Karpe Diems ytringsrom

Det er tryggere å «safe» med å fortsette og være «politisk korrekt»-sint mot alt og alle, Ap-folk og kultureliten unntatt.

Meninger

Leste nylig et stort avisoppslag om at gutta i Karpe Diem føler seg kneblet, attpåtil med et innskrenket ytringsrom. Dette i forbindelse med at de fylte Oslo Spektrum tre ganger på rad, og spilte for titusener av fans. Her er det noe som skurrer.

Karpe Diem spiller for utsolgte hus, har millioninntekter, hus i Holmenkollåsen og blir omfavnet og hyllet av Støre, Giske og resten av det offisielle Norge. Men de tar som vanlig offerrollen: alltid sinte, aldri fornøyd.

Det er verdt å minne om at Karpe Diem tidligere har brukt ordet «jøde» svært nedsettende i en sangtekst, hvor de sidestilte det med bikkje, bøg og skjøge – til stor forferdelse fra norske jøder.

De har tidligere også angrepet Anders Anundsen og Erna Solberg, sistnevnte fordi hun ved Ariel Sharons bortgang i 2014 sendte ut en kondolansemelding hvor hun blant annet karakteriserte den tidligere israelske statsministeren som «en sentral skikkelse» og «stor leder».

De går altså ikke av veien for å komme med egne høylytte mishagsytringer og svært kontroversielle utsagn, samtidig som de påberoper seg rammet av ytringsrommets innskrenkning og knebling.

Jeg foreslår at Karpe Diem prøver å utvide ytringsrommet sitt ved å rappe om å ha oralsex med f.eks. Hadia Tajik, slik de tidligere har gjort med Mette Hanekamhaug.

Men det kan vel fort bli litt mer risikabelt enn å rappe om oralsex med unge, kvinnelige Frp-politikere?

Lavere inntekter og fall i populariteten kan det også bli.

Nei, da er det tryggere å «safe» med å fortsette og være «politisk korrekt»-sint mot alt og alle, Ap-folk og kultureliten unntatt.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.