Karpe har laget tiårets beste musikkvideo

Mottok pris torsdag kveld.

TIÅRETS MUSIKKVIDEO: Karpes video til «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din», regissert av Kavar Sing, er den beste musikkvideoen som har kommet ut i Norge de siste ti årene. Reporter: Mathilde Lea. Video: Emilie Rydning/Christian Wehus / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karpes video til «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din», regissert av Kavar Sing, er den beste musikkvideoen som har kommet ut i Norge de siste ti årene.

Det mener juryen i Dagbladet og YouTube Musics kåring av «Tiårets beste musikkvideo».

Rapgruppa mottar i kveld prisen for videoen, som fikk mye oppmerksomhet da den kom ut i 2015.

- «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» er en musikkvideo som gir seeren frysninger på ryggen og tårer i øynene. Selve låta i seg selv er en sjeldenhet i Norge: Med sine unike litterære grep, bruk av aggressive kommentarfeltkommentarer og harde politiske angrep på en av våre tidligere justisministre, skapte den hard debatt da den kom ut i 2015, heter det i juryens begrunnelse.

- Gjør vondt

Fagjuryen, bestående av Sigrid Hvidsten (Dagbladet, juryleder), Gisle Stokland (730.no), Jakob Schøyen Andersen («Hit for Hit») og Janne Monsen Tveit (730.no), hadde i forkant kommet fram til en nominasjonsliste på ti eksempler av det ytterste innen norsk musikkvideokunst.

Juryen mener «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» er en låt det gjør vondt å høre på – samtidig som man ikke klarer å la være å høre den om og om og om igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer