Karrierens beste for Angelina

«Maleficent» tjente 100 millioner dollar i helga.

(Dagbladet): Se ikke bort fra flere filmer om klassiske Disney-skurker i åra som kommer.

Med billettsalg på over 70 millioner dollar i USA og over 100 millioner globalt, tok «Maleficent» en solid førsteplass blant helgas premierefilmer, og aldri har en Angelina Jolie-film gjort det bedre den første helga på kino, melder The Hollywood Reporter.

Topp for den 37 år gamle seksbarnsmora, som i seks år har hatt animasjonsfilmen «Kung Fu Panda» - der hun tross alt ikke gjør annet enn å lese replikker - som karrierens kommersielle høydepunkt.

Kvinner, barn og par på date utgjorde de viktigste demografiske målgruppene for filmen, som er laget av Disney og tar for seg det klassiske eventyret «Tornerose» fra heksas synspunkt.

- Å ta noe som «Tornerose» og se det fra en annerledes vinkel er spennende. Når du kan legge Disneys varemerke og ei stjerne av Angelina Jolies kaliber på toppen av det hele, har du alt som skal til, sier filmselskapets distribusjonssjef Dave Hollis i en tilfreds kommentar til bransjebladet.

Sammen med den svært kritikerroste superheltfilmen «X Men: Days of Future Past» gjorde «Maleficent» livet vanskelig for den nye, påkosta science fiction-filmen til Tom Cruise, «Edge of Tomorrow», som også hadde premiere i en rekke land i helga, med tanke på å bygge opp en god buzz før neste helgs USA-premiere.

Dessverre for Cruise foretrakk de fleste enten Marvel-heltene eller muligheten til å se Jolie i svarte bukkehorn og med datteren Vivienne (5) i en birolle.

Også i et sommervarmt Norge, med forholdsvis få incentiver til å sette seg i en mørk kinosal, trakk «Maleficent» nesten 17 000 og var nær ved å bli helgas mest sette kinofilm, etter «X-men». I Dagbladet fikk filmen terningkast fire og ble omtalt som «eventyrlig og voldsom».