Anmeldelse Film «Karsten og Petra lager teater»

«Karsten og Petra lager teater»: Kun for de minste

«Karsten og Petra lager teater» er en vennlig film med mye overspill og uforklarlig mye latter.

BARNEFILM: Her er traileren på filmen «Karsten og Petra lager teater». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det var ingen grunn til å forvente noe annet, men etter «Karsten og Petra lager teater» må det slås fast at de betydelige svakhetene som har preget barnefilmserien fra begynnelsen av, fremdeles er tungt til stede. Fremdeles er det snakk om å smøre minimalt med handling utover altfor lang spilletid. Fremdeles er det snakk om uforklarlige mange scener der barn og voksne ler og ler av ingenting, og der ikke minst voksenrollene er så paddeflatt smørblide at de kunne glidd relativt greit inn i en skrekkfilm.

Snilt univers

Faktisk er det vel bare ett, skjørt identifiseringspunkt for andre seere enn de aller minste. Det er besteforeldrene til Petra, spilt av Ivar Nørve og Sigrun Enge, som er de eneste som får lov å mumle noen form for skepsis til punktene i den faste prosedyren. Ellers er dette en serie der foreldre må anse kinobesøket som ren oppofrelse. Det er ingenting er for dem.

Når det er sagt, er «Karsten og Petra lager teater» en av de minst svake filmene i serien. Det varme visuelle uttrykket vitner om et produksjonsbudsjett som enten er større eller bedre anvendt enn i andre avsnitt, barna i Karsten og Petras barnehage får bli selvstendige personer, og historien har en større indre sammenheng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.