Kasino Marienlyst

NRK gambler med sitt omdømme. For ikke å miste Norsk Tipping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gambling er et alvorlig problem i Norge. Derfor skal NRK introdusere en daglig treminuttersreklame for sitt nye pengespill Keno. Keno. Slik kan alle gamble trygt og samfunnsnyttig med Norsk Tipping, og det med kulturminister Trond Giskes velsignelse.

Så baklengs kan logikken virke når de tre forskjellige statlige aktørene Norsk Tipping, NRK og Kulturdepartementet (her rangert i rekkefølge etter omsetning) skal argumentere for akkurat hvorfor vi skal få tre minutter pengespillreklame, hver eneste dag etter kveldsnytt. Fra før har vi allerede Extra på tirsdager, Vikinglotto på onsdager og Lottotrekningen på lørdager, den siste jazzet opp med Joker-trekning som bonus. Dermed skal NRK fra 5. november sende hele elleve pengespilltrekninger hver eneste uke.

Selvsagt fungerer trekningene som effektiv reklame for pengespillene, og programmene er under god kontroll fra Norsk Tipping: Det er deres eget produksjonsselskap som lager programmene, for deretter å selge dem til NRK. Det kan virke absurd at NRK betaler for å få lov til å sende Norsk Tippings reklameprogrammer, men det har sine grunner: Ved å kjøpe programmene, blir Norsk Tippings trekninger å regne som innkjøpte programmer og ikke reklame. Dessuten er disse trekningene attraktive: TV 2 skulle selvsagt mer enn gjerne sendt dem i stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer