Kasparov mot alle

I sommer kan du bryne de små grå på en skikkelig utfordring. Den russiske sjakkspilleren Garry Kasparov gjør i dag sitt første trekk i det som ventes å bli tidenes største interaktive konkurranse.

Kasparov har inngått en avtale med Microsoft, om å spille en runde sjakk mot et «verdenslag» som hvem som helst kan delta i. Det eneste du må gjøre for å kapre en plass på laget, er å legge veien om Microsofts «Gaming Zone» på http://www.msn.com og stemme over et sett forslag til mottrekk mot Kasparov.

I spissen for verdenslaget står fire sjakkeksperter, alle under 20 år, som skal foreslå trekk og taktikker. Nettbrukere i hele verden har så 24 timer på seg til å stemme over forslagene. Det mottrekket som får flest stemmer, blir valgt som «verdens? trekk mot Kasparov, som igjen har 24 timer på seg osv.

Kasparov selv håper konkurransen vil bidra til å øke interessen for sjakk og få flere til å spille sjakk live over Internett.

I 1997 gikk Kasparov på sitt legendariske tap mot IBMs supermaskin Deep Blue. Så får vi se om han har bedre lykke denne gangen.

Klokka 02.00 i natt kan du møte Kasparov i IBMs chatroom på http://msnbc.com/chat/.

SULTEN PÅ SEIER: Kasparov led nederlag mot IBMS supermaskin «Deep Blue» i 1997.