Kast deg inn i nettsamtalen, Jens!

Gordon Brown og Carl Bildt gjør det allerede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alle politikere sier at de vil lytte til folket, men få gjør noe med det. Utenom å bestille dyre meningsmålinger og hyre inn enda dyrere konsulenter. Eller å lese de tradisjonelle mediebyråenes avisutklipp. Uten å skjønne at samtalen er flyttet fra massemedia til mikromedia.

Vel, det finnes enklere, billigere og mer effektive måter å spisse ørene på. Og britiske og amerikanske politikere ser ut til å forstå hvordan dette skal gjøres. De prøver iallfall.

Den britiske statsministeren Gordon Brown var den første europeiske statsministeren som registrerte en konto på den raskt voksende mikroblogging-siden Twitter.com Kort fortalt så går det ut på å skrive, med max 140 tegn, hvordan man har det, hva man tenker, hva man leser, hvilket problem man trenger hjelp til å løse, etc. Daglig leser jeg oppdateringer fra Downing Street siden jeg har valgt å følge Downing Street på Twitter (man kan følge hvem som helst), og Downing Street følger meg. En av de mer personlige meldingene som har kvitret inn den siste uka fra statsministeren (eller noen av hans rådgivere) er denne:

«Vi gransker ikke folkene vi følger! Det er en glede å lese de sporadiske twittene fra dere alle, men det er alt» (min oversettelse. 107 tegn i den engelske versjonen). Dette er den mest entusiastiske twitten fra forrige uke: «George Clooney var i No10 for å diskutere Darfur. PM er takknemlig for lederskapet Mr. Clooney har vist ved å lede oppmerksomhet til krisen.» (139 tegn i den engelske utgaven). Ikke særlig avanserte budskap, men det gir likevel et ørlite inntrykk av hva som skjer i Downing Street. Og meldingene popper diskret opp på skjermbildet mitt, uten at jeg trenger å lete etter de statiske pressemeldingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer