- Kast klærne, jenter!

KRISTIANSAND (Dagbladet): Den norske nakenveteranen Lillian Müller (47) fnyser av at norske kjendisjenter nekter å posere uten klær. - Typisk norsk dobbeltmoral. Det er så mange rare tabuer her til lands, fastslår Playboy-dronningen.

Lørdag skrev Dagbladet om mannebladenes kamp om å få bilder av kjendisene avkledd. Mange kjendiskvinner nekter å la klærne falle foran kamera. Blant disse er de populære værdamene Elin Tvedt og Siri M. Kalvig. Nå får de så ørene flagrer av Playboy-veteran Müller.

- De norske jentene er redde for hva folk kommer til å tro hvis de lar seg avbilde nakne, men hva er så farlig med kropp? Det er jo naturlig. Norske jenter går gjerne toppløse og halvnakne rundt på stranda, men å vise seg fram i et blad kunne de aldri tenke seg. Det er noe «weird » med nakenhet i dette landet, smeller Lillian på flytende sørlandsengelsk.

Besatt

Kristiansandsjenta slo gjennom som nakenmodell i Playboy i 1975. Med 33 opptredener i magasinet er hun tidenes mest fotograferte Playboy-modell.

Hjemme i Norge synes hun holdningene i forhold til nakenfotografering er like traurige som den gangen hun dro til USA på midten av 70-tallet.

- I kirka er det jo bilder av nakne mennesker. Men det er galt å være naken i blader. Disse rare tabuene gjør jo bare at folk blir helt besatt av sex og nakenhet, sier Lillian.

Hun forteller varmt om Playboy og hvordan stjerner som Drew Barrymore, Sharon Stone, Cindy Crawford og Pamela Anderson står i kø for å få bli avbildet i bladet. I USA er det stor prestisje og bra for karrieren å komme i Playboy.

- Men ikke i Norge. Spørs om kjendisdamene som ikke vil la seg brette ut, er så bra uten klær. Kanskje værdamene ikke er så fine netto, sier en ertende Müller.

Fjernet silikonen

Tre år før hun fyller 50 har Müller ennå ikke lagt nakenkarrieren på hylla. Nå skal hun i gang med fotooppdrag for norske Playboy til forsiden av jubileumsnummeret i desember. Og fortsatt spiller hun inn kjøpevideoer for Playboy i USA.

- Jeg er 47 år, og har kropp som en 25-åring. Livet mitt dreier seg nå om helse og fitness. Jeg forsøker å lære folk å ta vare på kroppen sin, med frukt, grønnsaker, mosjon og positiv tenkning. You gotta plant new and positive seeds , gløder Müller og virker ikke helt upåvirket av california-spiritualismen.

- Men folk ser ikke akkurat sjelen din i Playboy-utbretten.

- Nei, men jeg viser at det går an å se sånn ut når man nesten er 50. Det er viktig. Med min livsstil kommer jeg til å leve til jeg er langt forbi hundre, hevder Lillian, som røper at hun en gang tok silikon i brystene.

- Jeg fjernet det raskt igjen. De holdt på å ødelegge sexlivet mitt. Puppene sto altfor langt ut, og dessuten liker ikke menn så harde bryster.

Nær døden

Playboydronningen forteller om årene i Hollywoods glamourmiljø. Om kroppsfokuseringen, og bimbostempelet hun fikk tidlig i karrieren.

- Jeg vil ikke at datteren min skal posere naken og ende opp i samme bransje som meg, utbryter hun plutselig gravalvorlig.

- ?

- Folk som får for mye fokus på kropp og utseende, blir usikre. De føler at de ikke har noe annet å tilby. Jeg var selv litt av en bimbo. Jeg var helt out to lunch . Ingenting her, ler Lillian og setter fingeren i manken som bidro til å gi henne kallenavnet «The Scandinavian Bombshell».

Nå har nakenveteranen klokkertro på kroppens evne til å holde seg ung og lege seg selv bare man har den rette innstillingen. Selv mener hun at hun fikk et kraftig bevis på dette etter at hun i februar holdt på å miste livet under innspillingen av Playboy-videoen «Playmates Revisited».

- Jeg gjorde en scene i et badekar. Da jeg reiste meg opp fra karet, var gulvet fullt av elektrisitet. Strømmen fsr oppover beina mine, og jeg gikk rett i bakken. Heldigvis falt jeg på høyre side. Hadde jeg landet med andre siden av kroppen ned, ville hjertet stanset. Så nær døden var jeg. I fire måneder lå jeg kraftig sjokkskadd, blå og gul og med sterke skader i nervene. Det var i februar, men som du selv kan se; nå er jeg fit for fight , sier en sommerflørtende Lillian Müller.

MIDTLIVSPIKEN: Menn er så sexfiksert, og skal hele tida ha seg et ligg. Nå Midtveis i livet blir jeg tent av å snakke om sunnhet og helse, sier Lillian Müller.