Kast kontantstøtten — velg selv

KrFs foreslår å øke kontantstøtten. Men foreldre bør være villige til å velge barna og familien uten pengestøtte, skriver Dagbladets kommentator Trude Ringheim.

KONTANTSTØTTE: KrF-leder Dagfinn Høybråten vil øke kontantstøtten partiet i sin tid var med på å innføre. FOTO: SCANPIX
KONTANTSTØTTE: KrF-leder Dagfinn Høybråten vil øke kontantstøtten partiet i sin tid var med på å innføre. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KRISTIANSAND (Dagbladet.no): HER PÅ LANDSMØTET til Kristelig Folkeparti, rett ved Dyreparken i Kristiansand og Kaptein Sabeltann, er «kontantstøtte» et skikkelig godord. Hver gang noen nevner kontantstøtten lyser alle kvinnelige KrF'ere opp og tenker på Valgerd Svarstad Haugland.

Da partileder Dagfinn Høybråten i sin tale til landsmøtet kom med forslaget om å øke støtten til 5000 kroner for ettåringer og 4000 kroner for toåringer, fikk han hjertelig applaus.

DEN RØDGRØNNE regjeringen vil som kjent kvitte seg med den omstridte kontantstøtten — innført av Bondeviks første regjering i -98 med støtte fra Høyre og FrP - men regjeringen feiger ut og prøver å gjøre det mest mulig umerkelig.

KRF MENER det pågår en institusjonalisering av familien siden Ap og SV vil kaste kontantstøtten og innføre heldagsskolen. «Regjeringen viser ikke barnefamilien tillit. Av og til får en inntrykk av at det å velge tid med barna hjemme nærmest er for et overgrep å regne» sa Høybråten i talen, og viste til at da Ap sist forsøkte å fjerne kontantstøtten, var begrunnelsen at «vi kan ikke premiere dem vi mener har valgt feil».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer