KOMMENTARER

Kast Stålsett i fengsel

Så får vi se om politikken tåler møtet med virkeligheten.

LOVBRYTER: Tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett har innrømmet å bruke ulovlig arbeidskraft for å hjelpe en papirløs kvinne. Påtalemyndigheten vil ha ham dømt til ubetinget fengsel. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LOVBRYTER: Tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett har innrømmet å bruke ulovlig arbeidskraft for å hjelpe en papirløs kvinne. Påtalemyndigheten vil ha ham dømt til ubetinget fengsel. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere Oslo-biskopen og Sp-lederen Gunnar Stålsett (84) risikerer 45 dagers ubetinget fengsel for å ha benyttet seg av ulovlig arbeidskraft. Det blir neppe utfallet når han møter i Oslo Tingrett 17. desember. Det er synd.

Jeg har ingen ønsker om å se Stålsett bak lås og slå. Men det hadde vært en synlig illustrasjon av hvor firkanta, upraktisk og inhuman politikken på dette området er. Enda en gang ser vi at mange reagerer voldsomt på enkeltsaker som de mener er urimelige og altfor strenge. Det er enklere å være for en streng asylpolitikk når du ikke ser konsekvensene av den, og dette er politikken det store flertallet på Stortinget med en viss grunn mener å ha støtte for.

Derfor, kast Stålsett i fengsel og se om folk flest synes det er rett og rimelig.

For det er politikk det handler om, ikke jus. Påtalemyndigheten mener Stålsetts lovbrudd er «et stort samfunnsproblem» som undergraver arbeidsmiljøloven og stjeler fra fellesskapet. Det har påtalemyndigheten rett i. Den svarte økonomien er en trussel som må bekjempes. Politiet gjorde jobben sin da de satte i gang etterforskning av Stålsett etter at han i et intervju med Vårt Land i høst innrømmet at han siden 2011 hadde fortsatt å betale en papirløs kvinne for husarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer