Kast ut ekstremistene

Nå har endelig Islamsk råd tatt avstand fra Husseins uttalelser. De bør også utestenge ekstremister fra moskeene.

MØTER MOTBØR: Mange norske muslimer har tatt avstand fra Ubaydullah Hussains utsagn. Innlegget er litt endret i forhold til papirutgaven.
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
MØTER MOTBØR: Mange norske muslimer har tatt avstand fra Ubaydullah Hussains utsagn. Innlegget er litt endret i forhold til papirutgaven. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 43 minutter fikk Hussain som er talsmann for Profetens ummah (PU) anledning til å tro at han snakker på vegne av flertallet av muslimer i Norge. Han fikk spillerom til hevde at de fleste muslimer her støtter IS og deres handlinger, og han bagatelliserte de grusomme drapene på uskyldige minoriteter som nektet å konvertere.

Etter at jeg så ferdig VG-intervjuet som ble lagt ut lørdag, tok følelsene over en liten stund. Jeg reagerte med sinne og var nærmest i sjokktilstand. Jeg lurte også på hvorfor landets største avis valgte å sette opp intervju med en som støtter en organisasjon selv Al Qaida har tatt avstand fra.

Her hjemme har intervjuet selvsagt gitt næring til høyreekstreme og islamfiendtlige mennesker. Det er litt av målet til Hussain, å skape avstand og murvegg.

Reaksjonene fra andre muslimer, samfunnstopper og engasjerte har vært veldig klar på at dette ikke taler på vegne av alle muslimer. Jeg har aldri sett at så mange åpent går ut og fordømmer PU og deres trangsynte ideologi.

Det norske cricketmiljøet med over 10 000 medlemmer har tatt avstand og Rabita, som er en av landets største moskeer, planlegger å ta til gatene sammen med flere andre stemmer og røster i det muslimske miljøet. Her ligger definisjonsmakten hos flertallet. En forvirret ekstremist skal ikke ta seg friheten å tale på vegne av muslimer. Det er frekt og provoserende

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer