Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kaster glans mot aids

CANNES (Dagbladet): Aldri har AIDS vært mer populært enn da Elizabeth Taylor ledet Jery Hall og andre stjerner over den røde løperen til inntekt for forskning på den dødelige sykdommen i Cannes i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cinema Against AIDS er en etterhvert årviss happening under filmfestivalen. I fjor var det Sharon Stone, Elton John og Elizabeth Hurley som ledet an. I år Liz Taylor, altså, med et haleheng av mer og mindre klartskinnende stjerner.

Dyre billetter

Hva de gjør? De kaster glans, som stjerner er ment å gjøre. Kaster glans over en auksjon av eksklusive varer - et av Taylors egne halskjeder, en av av prinsesse Dianas kjoler, et par Ray Ban solbriller med diamanter - og de sørger for å høyne inngangsbilletten til arrangementet.

For; å være med på budrundene, spise mat sammen med og kanskje få et håndtrykk fra en av Hollywood-heltene - det er ikke gratis. De beste plassene gikk for 50000 dollar i går, de som betalte så mye, fikk i tillegg navnet sitt i programmet. Det gjorde man for 25000 dollar også - men da i litt mindre skrift og slik gikk det med noen tusen dollars mellomrom ned til de simpleste billettene, som ble solgt for 1500 dollar stykket.

Kvelden startet med en privat visning av Hugh Hudsons nye film «My Life So Far» og fortsatte med middag og auksjon på luksusrestauranten Le Moulin de Mougins. Der kunne man også gi bud på tennistimer med John McEnroe, Pete Sampras, Steffi Graf og Monica Seles, på lukseriøse reiser, klokker og smykker.

Frontfigur

Den hardt plagede Taylor - hun har ingen superhelse selv - har i årevis vært en frontfigur i kampen mot AIDS. For dette nyter hun også stor respekt i Hollywood, der nestekjærlighet ikke er det første budet. I tillegg til Taylor og Hayek, var Val Kilmer, Jerry Hall, Harvey Weinstein, Ben Affleck, Irene Jacob og Mary Elizabeth Mastrantonio tilstede under gårsdagens arrangement.

  • I fjor ble det samlet inn 1,2 millioner dollar - alt sammen til inntekt for American Foundation for AIDS Research.
BOND VAR DER: Roger More representerte Her Majesty's Secret Service.
BOND VAR DER: Roger More representerte Her Majesty's Secret Service. Vis mer
BOND VAR DER: Roger More representerte Her Majesty's Secret Service.
SMEKKER: Den australske modellen Elle McPherson kastet glans over Cannes-gallaen
UTEN MICK: Jerry Hall var i godt humør på AIDS-gallaen -selv uten Mick Jagger ved sin side.Alle foto: HENNING LILLEGÅRD