Kaster klærne igjen

Marianne Aulie poserer med rumpa bar i annonse i Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I vår ble kunstneren Marianne Aulie sablet ned for sine klovnemalerier og annonsene som skulle selge dem. Nå er hun tilbake. I dag trykker Aftenposten den første av tre annonser for Galleri Sand, eid av brødrene Aune og Vebjørn Sand, på sitt kulturcover. Lørdagens annonse der Aulie poserer med rumpa bar, kun iført en nesten usynlig stringtruse, vil garantert vekke reaksjoner. Så er også det meningen.

-  Jeg vil vise at jeg ikke lar meg kneble, sier Marianne Aulie til Dagbladet.

Etter forrige runde med annonser kalte kunsthistoriker Stig Andersen kunsten hennes «smørerier» og annonsene for «innsmigrende mykporno». Marianne Aulie fikk på sin side uventet støtte fra flere norske feminister.

Kritikken var ifølge Aune Sand og Aulie en direkte årsak til at de i sommer ble angrepet på åpen gate i Oslo. Forholdet er anmeldt, men foreløpig er ingen tatt.

-  Jeg er ikke redd. Nå er det på tide å vise energi igjen, sier Aulie, som varsler flere kunststunt utover høsten.

Annonsene koster flesk og har gjort et kraftig innhogg i regnskapet til Galleri Sand. Til VG opplyste Vebjørn Sand at underskuddet i april var på 530 000 kroner. Aulie avviser at galleriet ligger nede for telling. Hun sier salget av maleriene hennes går strykende, men innrømmer at det koster å markedsføre dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer