Kaster klærne

Utfordrende dansetrinn med noen kilo for mye. Sven Nordin og Tommy Steine skal strippe og sjarmere i «I blanke messingen».

Svette i luggen og tunge i pusten nærmer Nordin og Steine seg premiere når de øver inn sluttscenen i musikalen. «Jeg er en sexrakett med farlig ladning» synger de med resten av gjengen som skal adoptere originalen «The Full Monty» til den norske scenen.

Naken jobb

Den engelske filmversjonen gikk på norske kinoer i 1997. Historien handler om arbeidsløse karer fra Sheffield som bestemmer seg for å strippe for å tjene penger. Uten å ha særlig erfaring med dans.

Gutta kalte fram smilebåndet og siden har stykket blitt hentet til scenen både i London og New York. Nå er turen kommet til Oslo og Chateau Neuf.

Nordin skal spille rollen som den gutteaktige og litt uansvarlige Jerry.

- Han er en fyr folk liker, men er litt rotete og henger litt etter. En ærlig kar som er nøye med å betale barnebidraget, sier Nordin, som kjenner seg litt igjen i rollefiguren som motvillig lar seg verve av strippekameratene.

Magedans

Standupkomiker Steines største handikap som Dave er dansen.

- Det er mye telling, og matte var mitt verste fag.

Når han i tillegg har lagt på seg 13 kilo til ære for rollen, blir det ikke lettere for en som allerede hadde komplekser for magen.

Grande finale på showet er strippescenen, hvor gjengen «går hele veien». Det er ikke Steine så opptatt av.

- Alle tror det bare handler om det, men det er bare de siste minuttene. Det er utrolig mange morsomme scener ellers også.

Musikalen, som regisseres av Runar Borge, prøver å være trofast mot originalen.

- Det blir morsomt på en annen måte. På scenen er det litt mer polert og striglet enn i filmen. Du får ikke nærbilder av menneskene. Men på teateret blir det mer sprut!

<!--BTEK0-->URUTINERT STRIPP: Sven Nordin og Tommy Steine har hovedrollene i «I blanke messingen» som har premiere 19.september på Chateau Neuf.