Kaster sjefer i TV2

Kåre Valebrokk skulle svinge bøddelsverdet over TV2s mange selskaper. Isteden starter han med sin egen ledergruppe. Åtte TV2-ledere ryker trolig ut av sjefsstolene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- TV2 skal kvitte seg med aksjene i flere av selskapene vi har eierinteresser i, sa sjefredaktør og administrerende direktør Kåre Valebrokk (58) i sommer. Til nå er det stikk motsatte skjedd og TV2 har kjøpt aksjer i tre nye selskaper. Nå tømmer han TV-kanalens ledergruppe isteden.

- TV2 er for topptung. Det må vi gjøre noe med, mener Kåre Valebrokk. Valebrokk skal nå bruke den nærmeste tiden til å informere lederne, som må forlate sjefsstaben.

Direktørstab

Etter det Dagbladet har grunn til å tro ser den hemmelige listen over ny TV2-ledelse slik ut.

Adm.dir og sjefredaktør Kåre Valebrokk, viseadm.dir Finn H. Andreassen, salgsdirektør Steinar Brændeland og økonomidirektør Øyvind Johannessen beholder alle sine direktørtitler og blir sittende i ledergruppa sammen med informasjonssjef Rune Indrøy, som også får direktørtittel etter nyttår.

Halvparten av i alt 14 sjefer mister lederjobben, avslørte Bergens Tidende i går.

Etter det Dagbladet erfarer går Valebrokk enda hardere til verks. Åtte eller ni degraderes.

Sport-og aktualitetsredaktør Bjarne Berg, nyhetsredaktør Kjell Øvre-Helland, programsjef Trygve Rønningen og og programredaktør innland Nils Ketil Andresen går ut. Det samme gjør programredaktør utland John Ranelagh, juridisk leder Per Schrader-Nielsen, teknisk sjef Jon Inge Brattetveit og internettredaktør Ivar Steen-Johnsen. TV2s personalsjef Marit Gunnestads skjebne er fortsatt uviss.

Til England

Kåre Valebrokk har etter planen tenkt å ta med seg dagens ledergruppe til seminar i London i midten av januar. Her skal den nye TV2-kursen i et stadig tøffere TV-klima stakes ut. De vrakede medarbeiderne vil få beskjed om at Valebrokk ønsker å ha dem med også i de videre planene. Men altså uten plass i den prestisjetunge ledergruppa.

TV2 er tvunget til omstillinger fordi de økonomiske resultatene langt fra er gode. Kanalen mister også seere til TV3 og TVNorge. Flere i TV2 mister jobben fra nyttår når TV2 avslutter programmeringsjobben for TVNorge. Trolig vil flere av TV2s mange frilansere også måtte se seg om etter andre jobber etterhvert. Valebrokk må gjøre hele TV2-skuta lettere.

Må lykkes raskt

Kåre Valebrokk ble headhuntet til TV2 etter sin kjempesuksess med Dagens Næringsliv. Men må raskt lykkes med TV2 også. Over seg har han styreformann Jan Erik Knarbakk som i går kveld diskuterte TV2s fremtidsplaner med Valebrokk på hans oslokontor.

De to er enige i at TV2 må bli bedre til å ta raske og klare avgjørelser fremover, og dette er vanskelig med for topptung ledelse. Internasjonale modeller med små ledergrupper er verktøyet til dht.

Valebrokk er forberedt på at noen av de vrakede lederne forsvinner ut av TV2 dersom planene gjennomføres.

EFFEKTIVISERER: TV2-sjef Kåre Valebrokk vil slanke ledergruppa i kanalen radikalt.
VRAKES: Program/planleggingssjef Trygve Rønningen.
VRAKES: Ineternett-redaktør Ivar Steen Johnsen.
VRAKES: Redaktør Bjarne Berg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer