Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kastes i fengsel for å selge dataspill

Strengere enn salg av ekte våpen i Venezuela.

FORBYR DATASPILL: Venezuela har innført en ny lov som forbyr salg av leketøysvåpen og dataspill med voldelig innhold. Foto: AP Photo/Ariana Cubillos
FORBYR DATASPILL: Venezuela har innført en ny lov som forbyr salg av leketøysvåpen og dataspill med voldelig innhold. Foto: AP Photo/Ariana Cubillos Vis mer

|||Forrige uke vedtok nasjonalforsamlingen i Venezuela en ny lov som forbyr salg, produksjon og import av leketøysvåpen og dataspill med elementer av vold.

Loven trer i kraft i løpet av tre måneder, og dersom man da overtrer den venter opptil tre til fem år i fengsel og bøter opptil 128.000 dollar, skriver Game Politics.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Rianovosti melder pressgrupper i hovedstaden Caracas at pistolkuler er en av de største dødsårsakene til unge mellom 15 og 26 år i landet.

Myndighetene stoppet all offentliggjørelse av drapsstatistikker i 2005, men ifølge UNESCO ledet landet da statistikken med 34,3 våpenrelaterte dødsfall per 100.000. I september i år sa landets justisdepartement at antall våpenrelaterte drap i landet lå på rundt 157 i ukesgjennomsnitt.

Strengere enn «ekte» lovbrudd
Den 26-årige spilleren Guido Núñez-Mujica fra Venezuela har skrevet et innlegg på Boing-Boing der han forteller hvordan spillene har åpnet mange dører for ham, og blant annet styrket hans interesse for engelsk, litteratur, musikk og folk fra andre deler av verden.

- Nå, takket være de korte horisontene til samlingen med brødhuer som regjerer over meg, takket være dumheten og den klønete, ensidige styringen til de lokale myndigheter, som er så elsket av så mange liberale, vil sjansene for at min sjuårige bror får oppleve det samme bli sterkt redusert, skriver Guido Núñez-Mujica i sitt innlegg.

- Denne loven gjør det å selge dataspill til et verre lovbrudd enn å selge ekte våpen eller sigaretter til en mindreårig, eller å tvinge dem til å jobbe - du får faktisk lavere fengselsstraff og bøter for disse tingene, skriver han videre.

Piratkopier lever videre
Ifølge AP skal loven også pålegge skoler å sette egne timer med kriminalitetsforebygging på timeplanen. I tillegg skal det innføres kampanjer om faren ved dataspill.

Nyhetsbyrået skriver, ikke overraskende, videre at det store markedet for piratkopierte dataspill i landet neppe vil påvirkes av den nye loven.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media