Kastet ut av Gramart

Advokat Søren Lous ble i går ekskludert som Gramart-medlem. - Han er ikke velkommen til generalforsamlingen i kveld, sier Gramart-styrets talsmann Rune Jørgensen til Dagbladet.

Advokaten representerer Gramart-opprørerne, som ønsker Øyvind Myhrvold og Casino Steel ut av musikerorganisasjonen Gramart og vederlagsbyrået Gramo. Lous meldte seg inn i Gramart og Gramo for under en måned siden. Han henviste til cd-en «Levende og strømløs» med Bestum Stasmusikk.

Uønsket

Cd-en bærer preg av å være hjemmeprodusert. I et brev fra rettighetsorganisasjonen Tono 15. juni, går det fram at cd-en ikke er klarert for mekaniske rettigheter, og dermed ulovlig. Dermed er plata neppe å regne for et offentlig utgitt fonogram.

- På bakgrunn av dette ekskluderer vi Søren Lous fra Gramart. Det betyr at han ikke kommer inn på Gramarts generalforsamling i kveld, opplyser Jørgensen.

Lous representerer den såkalte opprørsfraksjonen i musikerorganisasjonen Gramart, som ønsker å kaste Myhrvold og Steel ut av både Gramart og vederlagsbyrået Gramo. De to er under etterforskning av Økokrim for mulige økonomiske misligheter.

- En krampaktig forsøk på å stenge meg ute. Men bare vent, jeg har ikke tenkt å gi meg, sier Lous.

Jobber gratis

Lous bekrefter at han jobber gratis for opprørerne.

- Skulle jeg tatt betalt, ville regningen kommet på over 100 000 kroner.

I kveld blir skjebnen til Myhrvold og Steel avgjort. Kupper opprørsfraksjonen generalforsamlingen, kan det bety kroken på døra for de to i ledende stillinger og styreverv.

anders.gronneberg@dagbladet.no