DET SKJER HER: Dumpet i grøftekanten. Kattunger dør av sykdom og sult.   REUTERS/Vasily Fedosenko  '
DET SKJER HER: Dumpet i grøftekanten. Kattunger dør av sykdom og sult. REUTERS/Vasily Fedosenko 'Vis mer

Kastrer katten din!

Hjemløse katter utsettes for dehydrering, underernæring, skader, helseplager og sykdom.

Debattinnlegg

Dumpet i grøftekanten. Forlatte kattunger som dør av sykdom og sult. Historier om enkeltskjebner og lidelse. Om sykdom og død. Det er historier om kjæledyr i Norge, og nå er «høysesongen» i gang. Hjemløshet og dumping rammer flere tusen dyr i Norge hvert år.

Hjemløse dyr havner ofte i en hjelpeløs tilstand etter å ha blitt flyttet ifra, ukastrerte katter legger ut på streifing, de finner ikke tilbake til sitt hjem eller de blir regelrett dumpet. Særlig om våren og sommeren kommer det inn meldinger om en rekke dumpingsaker hvor publikum har observert at noen har satt fra seg en katt for eksempel langs en vei, eller kattunger blir funnet dumpet i søppelkasser, esker eller i skogsområder.

Tilværelsen som hjemløs er tøff, og kattene utsettes for dehydrering, underernæring, skader, helseplager og sykdom. Du kan forhindre hjemløshet og lidelse hos katter. For å få gjort noe med problemet med hjemløse katter, så er kastrering en av veldig få løsninger, og du kan bidra til å stanse problemet ved å få din egen katt kastrert.

Flere tusen katter har fått en ny sjanse til et godt liv gjennom Dyrebeskyttelsen Norge, men vi trenger din hjelp for å forhindre at flere katter blir hjemløse. Vår bønn og oppfordring om hjelp: kastrer katten din!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.