Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kåt i kjortel

Småmuntert, men flatt om kjæresteri.

To gutter og ei jente vokser opp sammen i New York. Jenta flytter til California, mens guttene blir prester. Etter 16 år kommer jenta tilbake til byen med det store hjertet, og sjarmerer seg rett inn i et rabbiner- og et katolsk prestehjerte. Edward Norton regidebuterer med en ganske så kjedelig film om kjærlighet anno 2000, omtrent så langt fra «Fight Club» som det er mulig å komme.

Selv spiller han den forsagte presten Brian Finn, mens Ben Stiller er rabbineren Jakob Schramm. Jenna Elfman er søt og passe uoppnåelig som barndomsvenninnen Anna Reilly. Ikke er det spesielt morsomt, ikke er det originalt, bare usedvanlig forutsigelig. Rollefigurene er begredelig endimensjonale, her er det faktisk birollene som trekker opp nivået. Anne Bancroft er glitrende som Jacobs dominerende mor, mens Milos Forman (!) avslører et stort skuespillertalent som katolsk prest.

Jo da, du kommer til å trekke på smilebåndet et par ganger, for eksempel når Jacob skal på date med ei jente som insisterer på at han skal slå henne ned. Og New York gjør seg godt på film. Men frihetsgudinnen og gule drosjer holder ikke som underholdning i 127 minutter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media