SLITER MED SALGET: Robin Thicke var en av fjorårets største popstjerner. Nå svikter salget. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SLITER MED SALGET: Robin Thicke var en av fjorårets største popstjerner. Nå svikter salget. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Katastrofesalg for Robin Thicke etter lanseringstabbe

Det nye albumet har solgt 530 eksemplarer.

NEW YORK (Dagbladet): Med albumet «Blurred Lines» klatret Robin Thicke høyt opp på stjernehimmelen med en av fjorårets største suksesser i popverdenen. Nå ser det ut til at karrieren er i fritt fall.

Lite har gått på skinner de sister månedene. Først ble stjerna ble utsatt for utroskapsrykter, og den frekke dansen med Miley Cyrus på MTV Video Awards i fjor hjalp heller ikke. Til slutt endte det med brudd mellom han og kona gjennom ni år, Paula Patton.

Thickes nye album er et utilslørt forsøk på å vinne henne tilbake. Det går foreløpig dårlig. I Storbritannia har albumet så vidt karret seg inn på hitlistene og landet på en 200. plass etter å ha solgt 530 eksemplarer den første uka, skriver The Guardian.

Til sammenlikning hadde «Blurred Lines» solgt i hele 25 981 eksemplarer etter bare en uke, ifølge Music Week. Årets album har altså bare solgt to prosent av hva det foregående gjorde.

Lanseringstabbe Lanseringen av «Paula»-albumet har heller ikke gått på skinner. Et forsøk på å kommunisere direkte med fansen via Twitter slo fullstendig feil. Med hastagen #AskThicke skulle fans få stille ham spørsmål, men i stedet for hyggelige spørsmål ble han bombardert med aggressive angrep.

- Er din neste «hit» bare et tekstark med rohypnol teipet fast til den, spurte en.

- Skrev du virkelig en voldtektshymne som en kjærlighetssang til kona di, og du lurer fortsatt på hvorfor hun stakk? skrev en annen.

Dersom karrieren fortsetter å dale i dette tempoet, vil Thickes neste album bare selge ti eksemplarer i Storbritannia, mens det etter der igjen ikke vil selge noen.

Heller ikke i USA går det bra for Thickes nye album. Det solgte om lag 25 000 eksemplarer den første uka, mens «Blurred Lines» solgte 177 000, ifølge Billboard.