Katastrofetall for HiOA

Det er galskap at HiOA fyller profesjonsstudiene med mer teori - på tross av forskeres anbefalinger og studenters erfaringer.

MISFORNØYDE SYKEPLEIERE: Sykepleierne ved HiOA er særlig misfornøyde med profesjonsutdanningen ved høyskolen og etterlyser mer praksis, skriver forfatteren. Foto: Tore Meek/NTB Scanpix
MISFORNØYDE SYKEPLEIERE: Sykepleierne ved HiOA er særlig misfornøyde med profesjonsutdanningen ved høyskolen og etterlyser mer praksis, skriver forfatteren. Foto: Tore Meek/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seksti prosent av de spurte er kritiske til Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), ifølge en omdømmeundersøkelse fra TNS Gallup. Bare tretten prosent er positive. Særlig studentene på sykepleie og samfunnsfag er lite fornøyde med sin egen høgskole. De ansatte er også kritiske, ifølge den samme undersøkelsen.Tallene føyer seg inn i en trend som har vært tydelig lenge: Norges tredje største utdanningsinstitusjon har store problemer med å levere god profesjonsutdanning. I fjor ga lærerstudentene ved HiOA sin skole landets dårligste vurdering med 3,5 på en skala fra 1 til 5.

Årsakene til problemene er mange, men ett svar kom i våres fra en av forskerne ved HiOA. Han uttalte følgende om lærerutdanningen der: «Høgskolen og praksisfeltet mangler en felles visjon om hva god utdanning er. (...) Problemet oppstår når utdanningene blir institusjonelt isolert og ikke evner å ta opp i seg utfordringer som lærere står overfor i praksis, (...).» Ledelsen kunne jo starte forbedringer med å lytte til den av sine forskere som har studert det svært relevante temaet «Koherens i lærerutdanninga».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer