Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Katastrofetall i Schibsted

- Det er dystre tider og dystre tall, sa konsernsjef i mediegiganten Schibsted, Kjell Aamot. Så la han fram triste regnskapstall for tredje kvartal. Ledelsen i selskapet ser ikke noe positivt, heller ikke rundt neste sving.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle Schibsteds kriser

Optimistisk Nordby

Aller verst går det i Sverige, hvor Svenska Dagbladet sliter med store tap.

- Annonsemarkedet for morgenaviser i Sverige er dramatisk elendig, sa Kjell Aamot.

Da dristet en svensk journalist seg likevel til å spørre om «det finnes noe lys i dette mørket»?

- For tiden er det uinteressant. Vi ser fem tøffe kvartal foran oss. På et eller annet tidspunkt kommer lyset. Men jeg har blitt så skuffet over mangel på lys tidligere at vi forsøker å konsentrere oss om at det er mange svinger i tunnelen før det lyset kommer, svarte Kjell Aamot.

Ingen blir spart

- Det er ingen som kommer til å bli skånet for de bemanningsreduksjonene som kommer, fortsatte Aamot.

- Er det mulig å gjøre dette uten å redusere antall typografer?

- Jeg vil ikke si noe om hvilke kategorier dette vil gjelde, men det jeg kan si er at dette ikke er mulig uten å redusere lønnsbasen.

- Klubbleder i Aftenpostens Grafiske Klubb, Gunnar Nordby uttalte til TV 2-nyhetene onsdag at han ikke har en eneste typograf å miste. Deler du det synet?

- Problemstillingen bør vel være mer konstruktiv enn å si noe sånt. Jeg så dessuten at han smilte under intervjuet, så jeg tror nok at Gunnar Nordby forstår at dette er en seriøs og alvorlig problemstilling.

Tøffest

Her hjemme sliter Aftenposten tyngst. Annonsørerne svikter og opplaget faller.

Nå varsler direktør Olav Mugaas kutt på ytterligere 200 millioner kroner. Det kan ikke gjøres uten bemanningsreduksjoner i avisa.

- Jeg håper vi skal være klar med det meste mot tampen av januar. Målet vårt er å ta så mye som mulig så fort som mulig, sier Mugaas.

- Nordby har bedt om oppsigelsesvern. Hvordan skal dere klare det når Kjell Aamot sier at det ikke er noen som blir spart i en prosess som dette?

- Det er det som er dilemmaet. Jeg tror ikke at vi kan gå inn i den prosessen uten å berøre folk.

Aftenpostens redaksjonsklubb har allerede akseptert nedskjæringene.

- Vi i redaksjonen er innstilt på å bidra med vår del _ 35 millioner _ og arbeidet med å finne frem til løsninger er allerede i gang, sier nestleder i redaksjonsklubben i Aftenposten, Tove Disen.

HELSVART FRAMOVER: Konserndirektør Kjell Aamot i Schibsted ser ikke lys i tunnelen. Han ser bare nye svinger. - Ingen kommer til å bli skånet for de bemanningsreduksjonene som kommer, sier Aamot.Foto: TOR ARNE DALSNES
Hele Norges coronakart