Kate Bush er blitt historisk

Bare slått av Elvis og Beatles.

- HISTORISK:  Den britiske sangeren Kate Bush er blitt historisk med sine listeplasseringer på den offisielle albumlista i England. Foto: AFP PHOTO / FISH PEOPLE /  TREVOR LEIGHTON
- HISTORISK: Den britiske sangeren Kate Bush er blitt historisk med sine listeplasseringer på den offisielle albumlista i England. Foto: AFP PHOTO / FISH PEOPLE / TREVOR LEIGHTONVis mer

(Dagbladet): I forrige uke var den britiske musikeren Kate Bush (56) tilbake på scenen etter 35 år.

22 konserter skal unnagjøres på Hammersmith Apollo i London, og de 100 000 konsertbillettene ble revet bort da de ble lagt ut for salg i mars

- Historisk Kritikerne har vært begeistret for det de har sett og hørt på scenen, og Dagbladets anmelder Jonas Pettersen trillet terningkast fire for konserten.

London-konsertene og tilbakekomsten har fått ringvirkninger. BBC skriver at etter comebacket er Kate Bush blitt den første kvinnelige artisten til å ha åtte album på hitlistene samtidig.

Åtte av hennes album ligger inne på Englands offisielle albumliste, i tillegg til at to av låtene hennes ligger inne på den offisielle singellista. Det går det fram av The Official Charts.

Slått av Elvis Ifølge BBC og The Official Charts Company er de eneste artistene som har klart det samme - og som fortsatt ligger et hode foran - Elvis Presley og Beatles.

Førstnevnte hadde 12 oppføringer etter han døde i 1977, mens Beatles hadde 11 i 2009.

- Hennes nye live-show har vakt enorm oppsikt. At disse har presset katalogen hennes til et merkbart salg, er et ytterligere bevis på kjærligheten det britiske folk har til hennes musikk, fra generasjon til generasjon, sier administrerende direktør i Offisielle Charts Company, Martin Talbot, til BBC.