Kate Bush forbyr kameraer

Ber fansen om å la være å filme henne.

IKKE REDD FOR Å VÆRE SÆR: Kate Bush har aldri vært en artist som er opptatt av å tilfredsstille alle. Hun har også vært plaget av fans som har vært svært pågående, blant annet en mann som første forsøkte å bryte seg inn i huset hennes for å fri til artisten og som noen år seinere gjorde skadeverk på eiendommen hennes i Devon i England. AP Photo/EMI, Trevor Leighton
IKKE REDD FOR Å VÆRE SÆR: Kate Bush har aldri vært en artist som er opptatt av å tilfredsstille alle. Hun har også vært plaget av fans som har vært svært pågående, blant annet en mann som første forsøkte å bryte seg inn i huset hennes for å fri til artisten og som noen år seinere gjorde skadeverk på eiendommen hennes i Devon i England. AP Photo/EMI, Trevor LeightonVis mer

Når selveste Kate Bush gjør sin første ordentlige konsert siden 1979 i London, har hun noen spesielle ønsker og krav.  Den legendariske artisten ber fansen om å ikke filme mens hun opptrer. Hun ønsker rett og slett ikke å møte et publikum som opplever comeback-showet mens de holder telefonene sine opp i lufta og filmer, skriver The Guardian.

Kate Bush skriver at hun har en klar oppfordring til alle som kommer på konsertene:

«Vi har bevisst valgt et intimt teatermiljø snarere enn en stor arena eller stadium. Det ville bety mye for meg om dere kan være så snille å avstå fra å ta bilder eller å filme under konsertene, står det på hennes hjemmeside.

Videre står det at artisten heller vil ha kontakt med «deg som publikum» og ikke med Iphones, Ipads eller kameraer.

«Jeg vet at det er mye å forlange, men det skulle være mulig for å dele denne opplevelsen sammen. Jeg ser fram mot å se dere der», fortsetter hun.

Flere show Det er Hammersmith Apollo som får æren av å være vert for det spektakulære konsertcomebacket. Arenaen huser rundt 5000 publikummere per Bush-oppsetning, noe som vil si at til over 100 000 billetter har blitt revet bort.

55-åringen som kom med et nytt album «50 Words For Snow» skulle først spille 15 konserter i august and september, men pågangen var så stort at det ble flere konserter.

15 konserter holdt ikke for artisten som ikke har turnert siden 70-tallet.

Langt unna rampelyset Bush har knapt stått på scenen siden hennes første og eneste turné som 20-åring i 1979, heller ikke da hun ga ut vellykkede comebackskiver som «Aerial» i 2005 og «Director's Cut» i 2011.

Den mediesky artistens lenge etterlengtede scene-comeback er møtt med ekstremt stor interesse fra fans og media.    

Med hits som «Hounds of Love», «Wuthering Heights», «Running Up That Hill» og «Babooshka» skapte Kate Bush en spesiell og mystisk pop på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet, som fikk ekstremt mange tilhengere. 

Brøt ut kaos Da billettene til Kate Bushs 22 konserter i London ble sluppet, brøt det ut kaos.

Ifølge BBC krasjet både artistens hjemmeside og flere nettsider for billettutsalg da salget startet og etter 15 minutter var alle billettene solgt ut.

VIL IKKE FILMES: I mars annonserte Kate Bush en uventet serie med live shows i London høsten 2014, 35 år etter hennes eneste turné. AFP PHOTO
VIL IKKE FILMES: I mars annonserte Kate Bush en uventet serie med live shows i London høsten 2014, 35 år etter hennes eneste turné. AFP PHOTO Vis mer