Vik fra meg! De britiske tv-komikerne James Corden og Matthew Horne (t.v.) forsøker å overføre suksessen fra liten skjerm til stort lerret. Det går riktig ille. Det klart beste ved dette sølet er tittelen. Det sier det meste.
Vik fra meg! De britiske tv-komikerne James Corden og Matthew Horne (t.v.) forsøker å overføre suksessen fra liten skjerm til stort lerret. Det går riktig ille. Det klart beste ved dette sølet er tittelen. Det sier det meste.Vis mer

Kåte menn jakter blodtørstige lesber

Men den store tenningen uteblir.

|||Vampyrer er i skuddet og innen dagens populærkultur finnes det vampyrer for enhver smak, for ethvert behov. Så det var vel bare et spørsmål om tid før noen laget en film om tøffinger som jaktet på lesbiske blodsugere.  
Komikerne James Corden og Matthew Horne har hatt stor suksess på britisk TV. Som så mange andre i samme situasjon har de drømt om å gjøre det stort på «The big screen». Det kan godt hende de får det til en gang, men det vil definitivt ikke skje med «Lesbian Vampire Killers».

Srpengkåte
Jo da, det kunne kanskje blitt morsomt. Bare tittelen er så langt ute at den skaper forventninger. En film om to sprengkåte tapere som reiser på campingtur til en øde område i Sørøst-England for å jakte på villige damer er ikke noe dårligere utgangspunkt for en sånn «hø-hø-hø!»-komedie enn mye annet. Men dette er pisselunkne saker, fra første til siste bilde. Ikke er det nifst, ikke er det spennende, ikke er det pirrende og verst av alt: Det finnes ikke morsomt.

Kåte menn jakter blodtørstige lesber

Sexlystspill
Britene har en lang tradisjon med å lage skrekkfilm. Filmene fra det legendariske Hammerstudioet skremte vettet av mange på 60 og 70-tallet. På øyriket i vest ble det også laget uendelig mange «Carry On»-filmer, lettbeinte sexlystspill i hovedsak rettet mot et mannlig publikum. Verken skrekkfilmene eller sexfarsene var spesielt gode filmer, men de fungerte i hvert fall på et vis. Men dette moderne forsøket på å kombinere de to sjangrene mislykkes på praktisk talt alle måter.  

Glimrende
At «Lesbian Vampire Killers» ikke får terningkast 1 skyldes ene og alene at filmen ser bra ut. Altså at bildene er skarpe, lyssettingen ok, klippen grei nok — og så videre. Nei, bruk heller pengene dine på zombieparodien «Shaun of the Dead», eller Sam Raimis lavbudsjettklassiker «Evil Dead 2». Begge er glimrende eksempler på at det går an å blande horror og splatter med stor humor.