Kate Morton

Dickensk ondskap, stormfulle høyder, krim og kjærlighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: London 1913: En liten pike blir funnet forlatt og uten hukommelse på en brygge i Brisbane. Først som voksen får hun vite at hun kom med et skip fra England, og som gammel dame begynner hun å nøste opp trådene. De ender på Blackhurst gods i Cornwall, som sies å være hjemsøkt av ulykker og spøkelser. Dermed introduseres en berømt amerikansk maler og kjent barnebokforfatterinne, som forsvant på mystisk vis.

Tre tidsplan

Hva skjedde med Nell? Australske Kate Morton gir oss svaret på tre tidsplan: Det forrige århundreskiftet, der vi både er i et dickensk Fattig-London og på en stormfull høyde i Cornwall. 1970-tallet, der gamle Nell langsomt gjenerindrer sin tapte barndom. Og endelig vår tid, der Nells barnebarn, også hun med en tung skjebne, setter seg fore å avdekke hemmeligheten om sin avdøde mormor.

Som i Mortons anbefalelsesverdige debut «Tilbake til Riverton» er det åpenbart at Morton også i denne boka er sterkt inspirert av klassikerne. Kanskje tilfeldig følger hun samme oppskrift som suksessforfatteren av «Øya», Victoria Hislop, der en kvinne nøster opp tunge familiehemmeligheter. I motsetning til Hislop lykkes Morton også i sin bok nummer to. «Den glemte hagen» er en sikker vinner i sommersolen. Her er dickensk ondskap og krimaktige gåter, hemmelige ganger, løsrevne manuskript. Og, selvsagt, den store kjærligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer