Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kate Winslet kan bli Emmy-dronning

Slår selv «Mad Men» i antallet nominasjoner.

POPULÆR: Kate Winslet (til venstre) og Evan Rachel Wood kan håve inn Emmy-priser for innsatsen i miniserien "Mildred Pierce". Foto: Scanpix
POPULÆR: Kate Winslet (til venstre) og Evan Rachel Wood kan håve inn Emmy-priser for innsatsen i miniserien "Mildred Pierce". Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med nominasjoner i ikke mindre enn 21 kategorier, kan Kate Winslets TV-serie «Mildred Pierce» bli den store prisgrossisten når den amerikanske TV-bransjen feirer seg selv med Emmy-prisutdeling den 18. september.

«Mildred Pierce» er en serie i fem deler basert på James M. Cains roman fra 1941. Her spiller Winslet en oppofrende alenemor under den store depresjonen i USA på 30-tallet. Serien er nominert blant annet til priser for beste skuespillerinne, beste regi og beste miniserie.

Prisgrossist Det er betal TV-selskapet HBO som står bak «Mildred Pierce» og brorparten av de andre TV-seriene som høstet nominasjoner i går.

HBO kan smykke seg med totalt 104 nominasjoner, ikke minst for fantasyserien «Game of Thrones» og det historiske dramaet «Boardwalk Empire».

«Mad Men», som representerer den konkurrerende kanalen AMC og som har fengslet mange norske TV-seere, er nominert til 19 priser. Deriblant beste dramaserie - prisen serien har stukket av med flere år på rad - og beste mannlige hovedrolle, prisen Jon Hamm i flere år har tapt til «Breaking Bad»-stjerna Bryan Cranston.

Konkurrenten er ute Hamm er nok ekstra forventningsfull i år, siden «Breaking Bad» hadde pause forrige sesong og Cranston derfor ikke er nominert.

ER DET HANS TUR? Mange mener Jon Hamm fortjener Emmy for rollen som Don Draper i "Mad Men." Foto: Scanpix
ER DET HANS TUR? Mange mener Jon Hamm fortjener Emmy for rollen som Don Draper i "Mad Men." Foto: Scanpix Vis mer

Andre som kan få Emmy-priser i år, er Michael C. Hall fra «Dexter», Edie Falco fra «Nurse Jackie» - og filmstjerna Gwyneth Paltrow, som er nominert for første gang etter en opptreden som vikarlærer i den musikalske komiserien «Glee».

I klassen for beste komedie, konkurrerer «Glee» mot blant annet «30 Rock», «The Office» og «Modern Family». Sistnevnte har i alt 17 nominasjoner, flest av alle komiserier.

BESTE BIROLLE: Jesse Tyler Ferguson (til venstre) i "Modern Family." Foto: Scanpix
BESTE BIROLLE: Jesse Tyler Ferguson (til venstre) i "Modern Family." Foto: Scanpix Vis mer