UVANT ROLLE: Kate Winslet som Irinia Vlaslov i filmen "Triple 9". Kritiske røster har påpekt at hun burde hett Vlaslova.
UVANT ROLLE: Kate Winslet som Irinia Vlaslov i filmen "Triple 9". Kritiske røster har påpekt at hun burde hett Vlaslova.Vis mer

Kate Winslet som russisk mafiadronning i Atlanta

Wandrups utvalgte: Kuppfilm fra dreven australsk regissør.

DVD/BLU-RAY: Denne kuppfilmen er blitt sammenlignet med Michael Manns «Heat» (1995), som i sin tid ble regnet som inspirasjon for virkelige ranere. Det er tvilsomt om «Triple 9» får samme effekt. Til det er opplegget for komplisert. Men man vet jo aldri. Kunsten kopierer livet og omvendt.

«Triple 9» handler om korrupte politifolk og ranere som utfører to oppdrag for den russiske mafiaen i Atlanta, Georgia. Poenget er å få frigitt en boss som selveste Putin har sendt i fengsel i Russland. Woody Harrelson er en erfaren, men relativt fuktig politimann på sporet av gjengen. Kate Winslet opptrer nesten ukjennelig i rollen som en russisk mafiadronning, med aksent.

For å gjennomføre kupp nummer to ser gruppa seg nødt til å avlede politiet ved å myrde en av deres egne med kaldt blod. Da utløses alarmen 999, derav filmens tittel. Men selvsagt oppstår haugevis av forviklinger og høk-over-høk-opplegg. Dette er moderne krim noir på sitt mest hardkokte og amoralske.

Filmen er lagd av australieren John Hillcoat, som har bak seg sterke filmer som «Proposition» (2005) med manus av Nick Cave, «The Road» (2009) og «Lawless» (2012). Dessuten videoer til låter av Cave, Cash og Dylan. Og en hittil ikke vist pilot til den ferske TV-serien «Quarry», som vil gjerne skulle sett.