Katie takker nei til «Batman»-oppfølger

Dårlig dømmekraft?

(Dagbladet.no): Hun fikk mange rosende ord for sin rolle i «Batman Begins», men Katie Holmes kommer likevel ikke til å gjenta sin rolle som Rachel Daws i den kommende Batman-filmen.

Det har skuespilleren selv bekreftet overfor Wall Street Journal.

«Batman: The Dark Knight» skal etter planen komme på kino i juli 2008, og karakteren Daws har fortsatt en sentral rolle. Men nå må regissør Christopher Nolan finne seg en annen til å fylle den.

- Vi kom aldri så langt at vi begynte å forhandle. Katie ble tilbudt rollen, men kunne ikke takke ja fordi hun hadde et annet oppdrag. Hun holdt på med samtaler om et annet prosjekt, og ville gjerne ha en helt ny rolle når hun kom tilbake på jobb, sier talskvinne Julie Polkes til avisa.

Holmes har hatt en lengre pause fra filmarbeid, for å konsentrere seg om familielivet. I fjor fikk hun datteren Suri med Tom Cruise.

I stedet for «The Dark Knight» har Holmes takket ja til lavbudsjettsfilmen «Mad Money» med Queen Latifah, noe som får enkelte kommentatorer til å tvile på dømmekraften hennes.

Ifølge Wall Street Journal kan hun ikke vente seg mer enn 1,7 millioner kroner for jobben.

Christian Bale vil imidlertid gjenta sin rolle som Batman, mens Heath Ledger har takket ja til rollen som The Joker. Dette var ikke en karakter i den forrige filmen, men ble udødeliggjort av Jack Nicholson i Tim Burtons «Batman» fra 1989.

  • Kast terning og skriv anmeldelse av «Batman Begins» her

BATMAN-BRÅSTOPP: Katie Holmes vil ikke være med lenger. Foto: FILMWEB
BATMAN-BRÅSTOPP: Katie Holmes vil ikke være med lenger. Foto: FILMWEB Vis mer