Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Katt og mus med Al

CIA-thriller med underholdningsverdi.

FILM: Og nå til en titt bak CIAs fasader, i alle fall slik Hollywood framstiller det ved hjelp av Al Pacino. Veteranen kunne antakelig spilt CIA-instruktør Walter Burke i halvsøvne, så vant er han med disse røffe, rustne, levde typene. Men Pacino fungerer godt, som vanlig, og utstyrer sin figur med autoritet og den typen sjarm som gjør at vi tror han er rett mann til å rekruttere nykomlinger til etterretningstjenesten. Her er han ute etter James Clayton (Colin Farrell), et datageni som vinker farvel til millionlønn og lar seg verve til spioninnsats for nasjonen - drevet av trangen til å finne ut hva som skjedde med hans avdøde far. «Første oppdrag» dreier seg om CIAs utdanning av kommende agenter, stort sett utallige, ofte voldsomme leksjoner i hva som åpenbart er første bud: «Du skal ikke stole på noen.» Stadig gjentakelse av denne læresetningen gjør at vi ikke akkurat skvetter av forbauselse over thrillerens slutt.

Da har vår aspirant gjennomført sitt første oppdrag og lært sine dyrekjøpte lekser.

Roger Donaldson regisserte sist virkelighetsthrilleren «13 dager» om Cuba-krisen og sto også bak Kevin Costner-suksessen «Ingen utvei». Altså har han erfaring med sjangeren og snekrer sammen vellaget spenning også her. Mer er det heller ikke snakk om. Dette «innblikket» med innlagt katt og mus-romantikk er grei underholdning, og det var det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media