Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Katta klore

Skjørhetsrock av utsøkt kvalitet.

CD: Det er nærmest en egen sjanger.

Skjørhetsrock .

Musikk som føles som den skal gå i tusen knas når som helst. Sanger hvor tilværelsens uutholdelige kompliserthet blir skildret gjennom introverte, reflekterende psykologiske stemningsbilder og gitt en nesten suicidal brodd. Virginia Woolf med elektrisk gitar.

«You Are Free» er Chan «Cat Power» Marshalls sjette album siden debuten i 1995, og den første med nytt materiale siden «Moon Pix» fra 1998. Siden den gang har vi fått den utmerkede og rett-på-sak-titulerte «The Covers Record» (2000). Der laget hun en såpass utasæsjælåpplevelse av machohymnen «(I Can't Get No) Satisfaction» at Folk & Røvere tidligere i år bare var nødt til å stjele det totalt omarbeidede gitarriffet hennes og bruke det på låten «Helt perfekt».

Gjester

Prominente gjester som Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters, Queens Of The Stone Age), Eddie Vedder (Pearl Jam) og fiolinisten Warren Ellis (The Bad Seeds, Dirty Three) yter Marshall-hjelp denne gangen. Men ingen av dem skygger for dama selv, der hun med minimalistisk lo-fi-kløkt og et vekselvis piano- og gitardrevet sound framstår som en nifs miks av Nina Simone, Patti Smith, PJ Harvey og Stina Nordenstam. Legg amerikanske folkfornyere som Will Oldham (Palace, Bonnie «Prince» Billy) og Smog til referanselista, og du skjønner hvor i terrenget Marshall oppholder seg.

Sårbarhet

Samtidig er det en sårbarhet her - kanskje fordi Grohls ydmyke tromming ligger og lusker i bakgrunnen - som gir «You Are Free» den samme uroframkallende følelsen som Nirvanas unplugged-album.

«You Are Free» er skjørhetsrock som fortjener å få lov til å krype sakte inn i underbevisstheten din.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling