«Katta kvesser klørne»

«Schrödingers katt» blir ikke lagt ned, og skal nå stå fram i ny og spennende drakt.

NRK avsluttet mandag sin planlegging for høsten og vinteren og har besluttet at alle faktaprogrammene fortsetter som i dag, melder NRK.

Planene om å legge ned det trøndersk-produserte programmet har skapt protester, blant andre fra universitetsmiljøene over hele landet. Over 4000 akademikere har skrevet under på et støtteopprop for å beholde det populære programmet, men redaksjonssjefen i fjernsynsavdelinga i Trondheim, Dag Hermansen, vil ikke tro noen ting om betydningen av oppropet.

- Som redaksjonsmiljø gjør et sånt opprop oss litt stolte, noe annet ville være både dumt og arrogant å si, sier Hermansen til Dagladet.no.

Redaksjonslederen i «Schrödingers katt,» Jorunn Voll, var hele tida optimist med tanke på å få fortsette å lage programmet.

- Kringkaster (Hans Tore Bjerkaas, red.anm.) står fritt til å vurdere sendeskjemaet, og vi var usikre på om kringkaster kom til å bestille. Men jeg har vært optimist hele tida, sier Voll til Dagbladet.no.

- Vi opplevde at det var en reell diskusjon om sendeskjemaet, og vi har lagt fram mye dokumentason på hvordan «Schrödingers katt» fungerer i forhold til publikum. Vi hadde som målsetting å kvesse klørne på «katta,» og på torsdag kommer det nye programmer i ny og friskerer form, sier Hermansen.

Dersom «Schrödingers katt» hadde blitt nedlagt hadde dette utgjort omlag halvparten av det fjernsynsproduserende miljøet i NRK Sør-Trøndelag.

- Det hadde vært en naturlig konsekvens at folk ville måtte gå dersom programmet hadde blitt lagt ned. Det ser jeg som en selvfølge. Men først og fremst var dette en fight for et produkt som vi var stolte av, og som vi mente hadde forbedringspotensiale, mener Hermansen.

- Vi har vært gjennom en tung periode, men nå er det bare kjempealright, avslutter en glad redaksjonssjef Hermansen.

john.rasmussen@dagbladet.no

FORTSETTER: Gry Molvær får fortsette å lede «Schrödingers katt.»