Katte-krim

Tor Åge Bringsværd/Iben Sandemose: «Fellini og sirkusmysteriet».

Fellini er om dagen en silkesofa-katt, Buster en herreløs som bor ved en søppelkasse. I sitt hverdagsliv har de lite til felles, men om natta derimot... Da møtes de: Fellini er mesterdetektiv, Buster hennes betatte assistent. Sammen er de alle forbryteres skrekk, med kontor i førersetet i en gammel buss på en bilkirkegård. Honorar for å hjelpe vergeløse og forfulgte er makrell i tomat-bokser.

Bringsværd er en ualminnelig fantasifull forfatter med en stor bokproduksjon. Blant hans bøker finner vi noen av de fineste tilbud til små og store barn, så som fjorårets gjennomarbeidede bok «Noa».

Også i Fellini-bøkene, som skal bli en krimserie for de minste, slår han til i en fornøyelig ramme rundt de to oppfinnsomme kattene og deres fiender og venner. Bøkene lover bra med Iben Sandemoses karakteristiske, humoristiske tegninger. Men både forfatterteam og forlag bør holde litt an i farten på utgivelser. Allerede i utgangspunktet mener jeg det er feil å komme med to bøker på en gang, særlig fordi de er ganske like i «settingen», selv gotteposer kan bli for store. La barna få tid til å nyte én om gangen.