Kattepine

Pussycat Dolls ga Trondheim eleganse på billigsalg, mener Dagbladets anmelder.

TRONDHEIM (Dagbladet): «Ever had the feeling you’ve been cheated?», som Johnny Rotten retorisk spurte en gang.

Det er kanskje ikke annet å regne med. Det er ikke vanskelig å akseptere at en tradisjonsrik dans- og showattraksjon fra Hollywoods klubbliv kan omskapes, nærmest på franchisebasis, til popstjerne ved hjelp av tunge navn i låtskriver-, produsent- og gjesteartisledd. Sånn er det blitt.

Det er ingen vesensforskjell på Pussycat Dolls, Sugababes og Spice Girls utover en viss variasjon i hva som er deres respektive spisskompetanse. En god låt er en god låt uansett.

Faller gjennom
Her er vi ved kjernen i hvorfor det som kan være spiselig som singler på radio og MTV faller fullstendig gjennom live. Pussycat Dolls er først og fremst eye candy i bevegelse, koreografert karaoke og frekk flørt. Musikken, selv om PCD har sine hits, er ikke engang sekundær, den er kanskje nummer fire på lista bak kropp, dans og bekledning.

Å ha et band på scenen ville i grunnen bare vært distraherende. Å bruke penger på et skikkelig lysshow er ikke nødvendig, dette er ikke Pink Floyd heller. Litt mer hud, og Kvinnegruppa Ottar hadde kommet og meldt seg som oppvarmere.

Ærlig puppepop
Det pågår noe girlpower-aktig agitasjon underveis. Hvorvidt Pussycat Dolls, i likhet med renessansen for den enda ærligere puppepopen, kan stå som representanter for et eller annet nivå av avansert feminisme, gjør ikke konserten noe bedre. Det er eleganse til bunnpris, cirka to hits, spedd ut med et foreløpig mislykket soloforsøk og en rekke redselsfulle coverlåter, motstandsløst mottatt av et overraskende kjønnsbalansert publikum. De får den festen og moroa de er kommet for, selv om de kanskje vil våkne opp å føle seg lurt i dag.

Men det er vel heller ikke «konsert» som er Pussycat Dolls’ viktigste livearena. De er en slik gruppe som aldri er bedre enn sitt siste afterparty.

I TRONDHEIM I GÅR: Pussycat Dolls. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET
I TRONDHEIM I GÅR: Pussycat Dolls. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET Vis mer