Kattestreker i Roskilde-skumring

Cashmere Cat viste hvorfor han er en av Norges beste klubb-dj-er.

UTENDØRSKLUBB: Apollo-scenen er optimalisert for klubbmusikk både lydmessig og visuelt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
UTENDØRSKLUBB: Apollo-scenen er optimalisert for klubbmusikk både lydmessig og visuelt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: (Roskilde) Magnus August Høiberg alias Cashmere Cat har i løpet av de siste årene slått seg opp som en av landets fremste klubb-DJ'er. Allerede tidlig i tenårene gjorde han det skarpt i ulike mesterskap, og har vunnet mye terreng for sine innovative remixer og originale produksjoner. Blant annet har han figurert som DJ for andre norske urbanartister som LidoLido.

For tiden bor Høiberg i New York, men ingen sier nei når Roskilde-festivalen sender bud på en.

Apollo-scenen, hvor det store skal skje, er optimalisert for klubbmusikk både hva lyd, lys og utforming angår.

Tatt i betraktning at sola fremdeles står høyt på himmelen når Cashmere Cats tilmålte scenetid finner sted, er det lite trolig at de to sistnevnte aspektene kommer særlig til sin rett. Det er også relativt tomt på plassen i minuttene før konserten skal begynne.

CASHMERE CAT: Magnus August Høiberg. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
CASHMERE CAT: Magnus August Høiberg. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

«Det er en fyr fra Norge som kommer», forteller sidemannen kompisen sin på tykk dansk. Men det skal vise seg å være liten grunn til bekymring - man er på Roskilde, må vite. I det den spede artisten entrer podiet, stimler folk sammen på jorddansegulvet. Dagslys eller ei, det går ikke mange minuttene før det første ta-av-partiet får full uttelling.

Cashmere Cat har sin helt særegne tonale- og lydmessige palett. Han vrir og vender på små melodiske og rytmiske motiv, som han forskyver og krenger på etter behag.

Ulike varianter av «Mirror Maru», «Kiss Kiss» og «Wedding Bells» får virkelig opp temperaturen i den svale Roskilde-skumringen.

Han bygger opp og ned som om han leker med publikum uten å miste fokus.Intensiteten holder seg relativt høy gjennom hele den tilmålte timen og det er ingen tvil om Høiberg har sitt festyre Roskilde-publikum i sin kyndige knottevriderhånd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer