DYREVERN-REFS: Sanger Katy Perry har hisset på seg dyrevernere med denne reklamen hun har gjort for det australske varemagasinet Myer. Her kommer hun med en tilsynelatende uskyldig koala-vits, som hun nå får kritikk for. Video: Myer / Shutterstock / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis merVis mer

Katy Perry vekker harme med koala-kommentar

Artisten hisset på seg dyrevernere etter reklame.

(Dagbladet): Katy Perry (32) har satt sinnene i kok med en kommentar om koalaer i en reklamefilm.

Perry, som for tida reiser rundt med turneen sin Witness Tour, laget reklamen sammen med varemagasinet Myer i forbindelse med at turneen kommer til Australia.

I filmen forteller hun at folk kan vinne billetter til konsertene, mens hundevalpen hennes Nugget går rundt henne. Reklamen avsluttes med at Perry sier «La oss jakte på noen koalaer, Nugget».

Dette har fått dyrevernere til å steile, siden angrep av hunder er den tredje mest vanlige dødsårsaken for koalaer i Australia, etter sykdom og påkjørsler.

- Viser total uvitenhet

Til The Courier Mail sier Claire Madden, som har jobbet som veterinær ved Australia Zoo og Currumbin Wildlife Sanctuary, at hun ble kvalm av reklamen. Hun oppfordrer artisten til å komme og se koalaer de behandler hver dag etter store skader fra hundeangrep.

- Dette viser total uvitenhet fra Perry og Myer, og reklamen er upassende på så mange nivåer, sier Madden.

Hun forklarer i gjennomsnitt 110 koalaer angripes av hunder hvert år bare i Queensland.

Den australske koalastiftelsen anslår at det bare eksisterer nærmere 100 000 koalaer i villmarken, men estimatene varierer. Noen anslår at det finnes såpass få som 43 000 igjen.

SNAKKET OG SANG UT: Katy Perry gjestet «The Late Late Show with James Corden», og snakket om den årelange krangelen hun har hatt med kollega Taylor Swift. Video: CBS via CNN Vis mer

På Twitter har også flere dyrevernsaktivister latt seg engasjere. En gruppe som kaller seg for Animal Justice går hardt ut mot artistens utsagn, og påpeker at mange koalaer dør hvert år som følge av hundeangrep.

På grunn av reaksjonene har Myer valgt å fjerne Perrys kommentar om koalaer fra reklamen.

- Vi er klar over kommentarene som har kommet i forbindelse med Katy Perrys Witness Tour-reklame, og kommentaren om koalaer. Vi jobber med å fjerne kommentaren om koalaene, sier en talsperson for Myer til The Courier Mail.

Skiller mellom artist og privatperson

Popartisten Katy Perry (32) slapp nylig albumet «Witness».

Hun spilte på minnekonserten for terrorofrene i Manchester, og fikk også mye oppmerksomhet etter at hun hadde en 96 timer lang livesending, som inkluderte en terapisesjon med doktor Siri Sat Nam Singh. Han leder til vanlig programmet «The Therapist».

HJERTESKJÆRENDE: Leken til de to koalaene ender i tårer for den minste etter at den mannlige koalaen river henne ned fra treet. Oppførselen er vanlig under parringssesongen på denne tiden av året. Vis mer Vis mer

Diskusjonen dem imellom varte i nærmere en time, og dreide seg spesielt om artistens selvbilde. Der kom det fram at popstjerna skiller mellom karakteren Katy Perry og kvinnen Katheryn Elizabeth Hudson, som hun egentlig heter.

Skillet har vært spesielt tungt å opprettholde i perioder med alkoholisme, depresjon og selvmordstanker.

«Roar»-sangeren fortalte om en tung periode med alkoholisme, som seinere bød på andre problemer. Hun sier at hun skammet seg over situasjonen, og at hun i perioder hadde tanker om selvskading.

- Men selvfølgelig, Katy Perry er jo såpass sterk. Jeg skammet meg over at jeg hadde disse tankene, over at jeg var såpass langt nede og deprimert, sa hun i intervjuet.