Katzenjammer måtte avlyse i Brussel

- Arrangøren ble anmodet av myndighetene om ikke å la oss spille.

IKKE REDDE: - Nå er det viktigere enn noensinne å turnere, sier Anne Marit Bergheim og Solveig Heilo i Katzenjammer. Foto: Lars Eivind Bones
FYRVERKERI: Katzenjammer er kjent for å lage balkaninspirert folk, pop, rock og country som svinger. Foto: Kjell Erik Berg
SCENEVANTE: Er ikke redd for å stå på scenen selv om kulturarrangementer i Eurpa er blitt terrormål. Foto: Kjell Erik Berg
ROER NED: Katzenjammer tar et sabbatsår i 2016, men gir likevel ut konsertplate og lager filmmusikk. Foto: Kjell Erik Berg

En av de mest populære norske bandene i utlandet - Katzenjammer - fikk oppleve terrortrusselen på kroppen etter nedslaktingen av konsertgjengere i Paris fredag 13. november.

Avlyste i Brussel De er likevel ikke redde for å spille i de store europeiske byene etter terroren i Paris som krevde nesten hundre liv bare på konsertstedet Bataclan for tre uker siden.

- Vi måtte avlyse en konsert i Brussel, sier Bergheim og Heilo.

- Det var den tredje dagen med den høyeste terrorberedskapen i byen, og arrangøren ble anmodet av myndighetene om ikke å la oss spille. Vi nekter likevel å la oss skremme, sier kvinnen som merker godt at det er et stemningsskifte med et stort fokus på vakthold når de spiller i utlandet.

Nekter å være redde - Vi kan ikke la terrorister bestemme hvordan vi skal leve. Vi føler at det er trygt. Det er mange flere vakter, sikkerhetsfolk og politi rundt konsertstedene - spesielt har det vært mye vakthold da vi nylig spilte i London, sier Katzen-kvinnene.

- Vi er ikke redde. Det kan vi ikke være.

- Nå er det viktigere enn noensinne å spille. Men når det kommer til sikkerhet, er det ikke bare snakk om vår egen trygghet. Vi må også tenke på sikkerheten til publikum, sier Bergheim.

Fristet av narkotika - Vi har vært disiplinerte. Det var en periode der jeg vurderte å begynne med piller og dop for i det hele tatt å holde ut. vi er eksplosive på scenen og det tar langt tid å komme ned. Jeg forstår godt at folk tyr til piller og alkohol.

- Jeg er glad vi klarte å styre unna, sier Heilo.

Katzen-kvinnene avslører også at de skal lage filmmusikk: - Det er egentlig hemmelig, vi ikke kan si hvilken film det dreier seg om, sier Solveig Heilo.

Fundraising-prosjekt Neste år skal Katzenjammer spille inn en konsertplate. Det er et fundraising-prosjekt som er finansiert allerede. Åtte låter som blir direktegravert, mange har kjøpt plata allerede.

- Vi kan ikke leve av platesalget. Et album er som et visittkort. Det er konserter og turneer vi lever av, sier Bergheim.

Neste år skal de suge på den karamellen suksessen har vært, et eventyr som består av måtehold, nøkternhet og hardt arbeid. Kvinnene skal skrive låter og ta et sabbatsår. De har behov for å trappe ned. To av dem er foreldre med små barn og snittalderen er nærmere 35 år.

- Nå skal vi fordøye de ti åra vi har holdt på.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 692724210


Varnish cache server