Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Katzenjammer

Like spennende som ei død mus på trappa.

FILM: Forsøket på å skape et kvinnelig motstykke til «Superman», «Batman» eller «Spider-man» kan neppe forventes å ha ni liv, knapt nok ett.

Halle Berrys slanke og kattemyke kropp til tross; hennes katteskikkelse har ikke skarpere klør enn siste versjon av «Pusur».

Hvem har forresten kommet på ideen om at hunnkatter har sadokostyme og svart lærpisk?

Oscar-vinner Berry spiller den saktmodige Patience Philips, som jobber med reklame for et kosmetikkfirma. Ved en tilfeldighet oppdager hun at firmaets revolusjonerende anti-aldringskrem inneholder helsefarlige stoffer. Hun blir eliminert, men gjenfødes som katt. Det viser seg at hun er den siste i rekken av historiske kvinneskikkelser som via en mystisk kattesekt blir tildelt en overjordisk kattenatur. Her fanges det større ting enn mus, altså.

Eneste bonus i filmen er et realt katteslagsmål mellom Halle Berry og Sharon Stone, som spiller profitthungrig kosmetikkprodusent med angst for aldring (les: over 30).

Men selv det er ikke nok til å redde en klisjésprøyte som «Catwoman», så totalt blottet for humor og referanser og spenning.

Spesialeffektmakeren Pitof er mannen bak katzenjammeret som visstnok ble unnfanget etter «Batman»-film nummer to, der Michelle Pfeiffer var Catwoman. Pfeiffer takket nei til nye kattestreker.

KATTA KLORE: Sharon Stone (bak) og Halle Berry forsøker å klore ut øynene på hverandre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media