Keanu Reeves sørger over datteren

Skuespilleren Keanu Reeves og kjæresten Jennifer Syme er i sorg etter at de mistet sin nyfødte datter Eva Archer. Den lille jenta kom til verden julaften, men fikk bare leve et kort øyeblikk.

Det var en svartkledd og sønderknust Keanu Reeves som arm i arm med kjæresten Jennifer Syme besøkte gravlunden der deres lille datter nå er gravlagt.

Svangerskapet har vært forsøkt holdt hemmelig, men i sommer kom det likevel ut at «Matrix»-stjernen ventet sitt første barn med den til da ukjente Jennifer Syme. En kilde uttalte da at skuespilleren var «svært lykkelig».

Bodde hver for seg

Jennifer Syme har tidligere vært assistent for filmskaperen David Lynch og var også å se i hans «Lost Highway».

Paret bodde hver for seg og skal ikke ha hatt noen planer om å flytte sammen. Likevel ønsket Keanu Reeves å spille en viktig rolle i datterens liv og håpet å se henne så ofte som mulig.

Terminen skal ha vært satt til 25. desember, men ifølge amerikanske Fame Pictures ble den lille jenta født julaften. Hun døde samme dag.

Foreldrene hadde for lengst bestemt at jenta skulle hete Eva Archer og ha begges etternavn.

Rykteflom

Spekulasjonene rundt svangerskapet har vært mange. I flere år har det versert rykter om at Keanu Reeves er homofil, rykter han selv verken har bekreftet eller avkreftet. For noen år siden sa de samme ryktene at skuespilleren hadde giftet seg med plateprodusent David Geffen. Likevel ble han etter suksessen med actionfilmen «Speed» koblet sammen med motspiller Sandra Bullock.

Hollywoods gullgutt

«Speed» gjorde Keanu Reeves til verdensstjerne, og etter fjorårets «Matrix» er 36-åringen nå en av Hollywoods best betalte skuespillere.

Bare tre uker etter at «Matrix» hadde norgespremiere i fjor sommer, hadde over 200000 nordmenn allerede besøkt kinosalen for å få med seg science-fiction-eventyret. Hysteriet rundt filmen har ennå ikke lagt seg, og fansen venter utålmodig på oppfølgerne.

Den svært ettertraktede filmstjernen har signert en gullkantet avtale om å spille i «Matrix» to og tre. Dermed skulle karrieresuksessene være sikret for flere år framover.

Ny innspilling i februar

Denne uka ble det også klart at Keanu Reeves har takket ja til lavbudsjettfilmen «The Gift», med blant andre australske Cate Blanchett, som spiller en synsk kvinne. Reeves spiller en konemishandler mistenkt for drap, og innspillingen begynner 7. februar.

Reeves har ennå ikke kommet med noen kunngjøring om hvilke konsekvenser hans private tragedie vil få for film-arbeidet den nærmeste tida.