Kebab, klem og bunad?

Våre verdier er under angrep fra totalitære og intolerante regimer, grupperinger og individer.

UTFORDRING: Uttalelser fra norske imamer som Krekar (bildet) og Zulqarnain Sakandar viser at vi har store utfordringer også i vårt eget land. Foto: Bjørn Langsem
UTFORDRING: Uttalelser fra norske imamer som Krekar (bildet) og Zulqarnain Sakandar viser at vi har store utfordringer også i vårt eget land. Foto: Bjørn LangsemVis mer
Meninger

Kampanjen til SV om norske verdier demonstrerer hvorfor partiet er under sperregrensen, og at de hører hjemme der.

Når jeg og min familie måtte rømme fra noen av verdens verste tyranner og terrorregimet i Iran, var det ikke tilfeldig at vi valgte å søke tilflukt i Norge og Vesten. Det vestlige og norske samfunnet bygger på grunnleggende verdier om frihet for enkeltmennesket, demokrati, likestilling, menneskerettigheter, politisk og religiøs frihet og, ikke minst, ytringsfrihet.

Nettopp derfor er det så godt å leve i Norge og Vesten, og derfor har mange av oss politiske flyktninger søkt tilflukt her. Disse verdiene og rettighetene har ikke kommet av seg selv, men blitt til etter iherdig kamp fra frihetselskende og modige mennesker.

Dersom vi ønsker å beholde disse verdiene og vår frihet må vi også være villig til å kjempe for dem. For disse verdiene er under stadig angrep fra totalitære og intolerante regimer, grupperinger og individer - også i Norge.

Det er dette kampen om verdier dreier seg om, ikke kebab, klem og bunad. SVs kampanje viser med all tydelighet at de er mer en parodi på seg selv enn seriøse aktører. Dette er de ikke alene om. Vi ser de samme tendensene hos de øvrige partiene, også.

Spørsmål om innvandring, asyl, integrering og utfordringer knyttet til dette blir redusert og forenklet til spørsmål om utenlandsk mat og klesdrakt, og argumentet som trumfet alt: Uten innvandring stopper Norge! Før tallenes tale viste det motsatte.

Dessverre er listen lang over eksempler om hvorfor denne debatten er helt nødvendig, og at vi hver eneste dag må kjempe for de grunnleggende verdiene det norske samfunn er tuftet på.

I Aftenposten (12. juli) kunne vi lese om en familie på Furuset i Oslo som opplever verbal og fysisk trakassering av det de betegner som moralpoliti. Bahar Shekari fortalte om mange hendelser. Etter en handletur på Furuset senter opplevde hun å bli spyttet på. Hun og hennes mann Erfan Tarin har også opplevd at folk har forsøkt å korrigere hvordan barna kler seg.

Integreringsrådgiver i bydelene Grorud, Stovner og Bjerke, Michael Cruz, som selv bor i Groruddalen, bekrefter parets oppfatning og forteller om skolejenter som kjefter på hverandre på grunn av bekledning.

Shekari og Tarins opplevelser er dessverre ikke unike. Fortellinger om moralpoliti fra Grønland i Oslo er velkjent. Det har til og med gått så langt at mennesker har blitt slått ned på grunn av sin legning.

De siste årene har vi også vært vitne til demonstrasjon mot ytringsfrihet med advarsler om terror på norsk jord, toppet med drapstrusler mot to journalister. Vi har også sett eksempler på at ytringsfriheten trues direkte. Jyllands-Postens Kurt Westergaard ble forsøkt drept, og den svenske karikaturtegneren Lars Vilks truet på livet.

I Norge har vi også hatt flere saker der kampen mellom verdiene har kommet fram, som uttalelsene til sharia-studenten Mohyeldeen Mohammad om at homofile fortjener å bli drept for sin legning ved steining. Han har også, uforbeholdent, hyllet bin Laden og andre grusomme islamister på Facebook.

Tidligere uttalelser fra norske imamer som Krekar og Zulqarnain Sakandar om sharialover, homofile, steining, slaveri og terrorisme er skremmende, og viser at vi har store utfordringer også i vårt eget land.

Det bestialske drapet på den nederlandske filmskaperen Theo van Gogh er en av de mest ekstreme hendelsene, som viser hvor langt det kan gå og hvor feil det kan bli når man ikke tar et oppgjør med den type ideologier og verdisyn hele Europa står ovenfor, og som dessverre brer seg i enkelte innvandrermiljøer.

Dette er ikke bare enkeltsaker. Summen av alle disse hendelsene de siste årene viser at vi står overfor en verdikamp som er mer alvorlig og farlig for hele vår frie eksistens enn det de øvrige partiene, med SV i spissen, evner å forstå.

Hvordan det oppleves å bli utsatt for religiøse fanatikere for de av oss som har flyktet fra diktaturer oppsummerer Tarin svært godt: «Mange som flyktet fra Iran, flyktet fra det religiøse statspolitiet og manglende frihet. Da er det ekstra sårt å oppleve liknende tendenser på gata her i Norge».

Vi har i hele sommer også vært vitne til hvordan en mislykket asylpolitikk, som er ute av kontroll, bidrar til utrygghet. To politirazziaer i sommer beslagla store mengder narkotiske stoffer er beslaglagt, viste ut og fengslet minst 35 personer.

Illegale innvandrere terroriserer beboere og nabolag. De sniker seg inn i mottaket gjennom vinduer på nattetid. Oslo-politiet har opplyst i sommer at de daglig må løslate utenlandske, id-løse kriminelle som verken har bosted eller arbeid i Norge, og opp mot 40 prosent av pågrepne er utlendinger.

Dette handler også om verdier. Når forbrytere slippes fri og kriminalitet ikke straffes rokker det ved rettsstatens grunnleggende verdier. Dessverre er dette en villet utvikling og direkte resultat av regjeringens feilslåtte asylpolitikk.

Av hensyn til menneskerettsforkjempere og frihetskjempere verden over skal vi vise vår stolthet over ytringsfrihet, religionsfrihet og retten til å leve som frie mennesker. Da må vi ta debatten om hva slags verdier vi ønsker, og vise at våre grunnleggende rettigheter og prinsipper er så viktige at vi vil kjempe for dem uten å inngå noen former for kompromisser.

Det er derfor vi i Frp er opptatt av verdidebatten - ikke fordi vi ikke liker kebab, klemmer og klesdrakter fra andre land. SV og de øvrige partiene har dessverre forsømt seg og har ingen løsninger på utfordringene. Derfor fjaser de istedenfor med meningsløse kampanjer.

Frp kommer til å fortsette vår kamp for de grunnleggende verdier og prinsipper det norske samfunnet er tuftet på.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.