MGP 2021:

Keiino erobrer Europa

Gruppa er nå storfavoritter til å vinne lørdagens finale i Melodi Grand Prix. Låta «Monument» har gått som en farsott på kontinentet.

FINALEKLARE: Keiino er klare for MGP-finale, og de forbereder publikum på at det kommer en overraskelse. Reporter: Lars Dønvold-Myhre. Video: Dagbladet / NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag skal Keiino, som består av Alexandra Rotan, Tom Hugo Hermansen og Fred Buljo, konkurrere i finalen i Melodi Grand Prix. Allerede er gruppa bettingselskapenes storfavoritt.

- Det er jo veldig hyggelig å se at det kanskje er noen som har oss som favoritt, men ingenting er avgjort før lørdagens finale, sier Alexandra Rotan ydmykt til Dagbladet.

Men det er ikke «bare noen» som håper Keiino går av med Grand Prix-seieren. Låta «Monument» erobrer rett og slett Europa. Den er allerede strømmet 1,6 millioner ganger på Spotify, musikkvideoen er sett over 280 000 ganger på YouTube, i tillegg er opptreden i den første delfinalen sett over 750 000 ganger.

- Det er jo gøy. Vi var usikre på om Norge var klare for «Monument». Det er mer krevende låt en «Spirit in the Sky». Det gjorde vi med vilje, for vi ville ha låt som også juryen kunne like, ikke bare folket, sier Tom Hugo Hermansen.

Joik og rap

Keiino har tro på at de kan vinne hele Eurovision om de går seirende ut lørdag.

- Ja, vi kan ta dette hjem. Hvis vi klarer å slå konkurrentene i Norge, ser jeg ingen grunn til at vi ikke kan ta Europa. Det er i tillegg en bonus at låta allerede har gjort det så bra i mange land, og at vi har en solid fanskare i Europa, sier Hermansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer