Keiko best på tv

Som så mange andre gjør Keiko seg best på tv. I virkeligheten blir folk skuffa.

Folk valfarter til Halsa for å se hvalen Keiko. Spesielt etter at NRK Fjernsynet sendte en timelang dokumentar om den berømte hvalen sist lørdag har det vært stor pågang. Men mange er blitt skuffet, for Keiko er nok best på fjernsyn.

- Det er klart at det blir en viss forskjell på flotte nærbilder av Keiko og en svart prikk som ligger ved en båt 150 meter fra land, sier næringskonsulent Lars Lillebø i Halsa til NTB.

Vinker ikke

Keiko vinker ikke hele tiden. Ikke bukker han og ikke gjør han praktfulle svev gjennom lufta når han er ferdig med dagens «joggetur» og har fri. Da ligger han bare ved båten og tar livet med ro. Nå går det heller ikke an å komme nær hvalen.

- Mange tror at det fortsatt er mulig å klappe ham. Det er det ikke. Og det er lurt å ta kikkert med for den som har lyst til å se Keiko skikkelig, sier Lillebø.

Sist helg var det flere tusen mennesker i Halsa for å se hvalen, og det er ventet stor tilstrømning til bygda også kommende helg.

Vinterbolig

Fortsatt er det ikke avgjort hvor Keiko skal holde til i vinter. Halsa kommune har et område ved Taknes i Arasvikfjorden mellom Aure og Halsa kommuner som et prioritert forslag, men har ikke fått noen tilbakemelding fra organisasjonene Ocean Futures Society og The Free Willy Foundation.

- Men vi har god tid. Skålvikfjorden fryser ikke til før langt utpå vinteren, sier Lillebø.

Han regner med at det er ulike interesser som skal ivaretas og at de amerikanske organisasjonene trenger noe tid på seg.

(NTB)

SKUFFENDE: Spekkhoggeren Keiko ble mandag matet med frossenfisk av Colin Baird i Skålvikfjorden på Nordmøre