Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Keira Knightley ble verdenskjent etter dette

Nå blir filmen til musikal.

POPULÆR: «Bend It Like Beckham» var den første filmen produsert i vesten som ble vist på TV i Nord-Korea, og innkasserte 60 millioner dollar i USA alene. Nå blir det musikal av den. Foto: Filmweb
POPULÆR: «Bend It Like Beckham» var den første filmen produsert i vesten som ble vist på TV i Nord-Korea, og innkasserte 60 millioner dollar i USA alene. Nå blir det musikal av den. Foto: Filmweb Vis mer

(Dagbladet): Tolv år har gått siden «Bend It Like Beckham» herjet kinoer på verdensbasis, og dermed gjorde britiske Keira Knightley til internasjonal stjerne.

Nå blir filmen, på norsk kalt «Skru'n som Beckham», overført til musikalscenen på Londons West End, skriver Guardian.

Gjennombruddet Handlingen spinner rundt to 18 år gamle jenter, som begge har både drømmer og ambisjoner om å bli anerkjente fotballspillere - til tross for at familiene deres har andre planer for dem.

Hovedrollene i filmversjonen spilles av nevnte Knightley (29), samt Parminder Nagra (39). Filmen endte med å bli det store gjennombruddet for begge de to skuespillerne.

Hvem som spiller musikalversjonen av «Jess» og «Jules», er ikke offentliggjort enda.

Samme regissør Ifølge Guardian, innkasserte «Bend It Like Beckham» 60 millioner dollar  i USA alene, og var også den første vestlige filmen som ble sendt på TV i Nord-Korea.

Musikalversjonen har premiere i London til våren, nærmere bestemt i mai, melder avisa. Billettene slippes allerede fredag denne uka.

Filmens regissør, britiske Gurinder Chadha, skal også regissere musikalen.

Hun har tidligere regissert musikalfilmen «Bride and Prejudice» (2004), men det var først nå tida var inne for å lage musikal av «Bend It Like Beckham», mener Chadha.

- Med tida innså jeg hvor betydningsfull jeg syntes filmen var, med tanke på raserelasjoner i dette landet, det asiatiske samfunnets tilstedeværelse, og hvor lite som har kommet i ettertid - som har feiret hvem vi er som nasjon, sier hun til Guardian.

KARRIERESTART: Filmen ble gjennombruddet for hovedrolleinnehaverne  Parminder Nagra og Keira Knightley. Foto: Filmweb
KARRIERESTART: Filmen ble gjennombruddet for hovedrolleinnehaverne Parminder Nagra og Keira Knightley. Foto: Filmweb Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media