Keiserens nye treningsklær

La oss lage noen helt enkle regler for kutyme og kostyme til neste gang du er på løpetur.

TI TUSEN BLIKKFANG: Treningsklær er ikke hva det engang var. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix
TI TUSEN BLIKKFANG: Treningsklær er ikke hva det engang var. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uten at SSB eller Kari TreningsJakkeson har bekreftet mine mistanker, så er det lite empiri som sier at treningsklærne hjelper deg løpe fortere, lengre eller bedre.

Jeg tar meg gjerne en joggetur i ny og ne, men klarer meg helt fint uten syrevaska tights (eller enhver type tights, egentlig), trafikklystrøye, pastellblå jakke og joggesko i sølv.

Min far sier at dersom noen løp langs veien på Suvatne der han vokste opp, spurte folk hvor det brant og begynte å hente fram bøtter med vann for å hjelpe til med brannslukkinga. Han har åpenbart smitta av på mitt forhold til løping, for om helgrå joggedress var godt nok for Rocky, så er det pokker ta godt nok for meg også.

Når jeg løper, og slipper en Vietnam-krig av ubehag løs i lungene mine, vil jeg ikke ses. Jeg vil overses. Min pusting, pesing, hosting, harking og hating er ikke noe omverdenen behøver - eller har godt av - å se.

Folk flest tenker åpenbart ikke slik, for hver bidige dag soser hundrevis av levende blikkfang rundt i parken der jeg bor.

Som om hele hovedstadens Natteravn-korps er på treningsleir - med refleksvestgule trøyer og matchende sko, ispedd et hav av pastellfarger du ennå ikke viste du hatet og irriterende riktig løpeteknikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.