Keiserlig seier

Kaizers Orchestra takker for Spellemannsprisen og er helt enige i at deres musikkvideo, «Evig Pint», er 2003s beste.

Bertine Zetlitz sparte penger og Diaz brukte bestemora si. Kaizers Orchestra slo på stortromma og leide filmregissør Magnus Martens.

Det lønte seg.

I fredagens «Senkveld» fikk de overrakt Spellemann for beste musikkvideo 2003.

- Veldig, veldig kjekt. Vi skal gi ut plata i Europa om to uker, og da var det veldig heldig med en pris akkurat nå, sier gutta.

De synes de fortjener prisen, og er helt enige i at videoen er årets beste.

- Det er Magnus Martens som har lagd den, ikke vi. Vi mener den er den beste, sier Terje Vinterstø.

Videoen er innspilt på Jæren. Regissør Martens hadde planer om vindmaskin. Det fikk han beskjed om å glemme. Ifølge trommis Rune Solheim blåser det alltid på Jæren.

Kaizers Orchestra slo ut Diaz, med «Hvem er denne karen», Folk og Røvere med «Utadæsjælåpplevelse», Thomas Dybdahl med «Cecilia» og Bertine Zetlitz med «Girl Like You» i kampen om video-Spellemann. Men når resten av prisene deles ut lørdag, er det uten Kaizers i salen.

- Vi er ikke nominert til flere priser. Det synes vi forresten er feil, vi burde vært nominert til beste rockeplate, sier Rune Solheim.

- Hvor viktig er Spellemannsprisen?

- Den er viktig for to grupper. For debutanter, og for dem som vil gjøre comeback. For oss andre er den ikke like viktig. Men vi er glade for prisen. Nå når vi skal Europa-lanseres var det heldig at vi vant, sier Solheim.

VINNEREN ER: Kaizers Orchestra satser mer på attitude enn på jubel. - Vår stil, sier de.